Aslan Gözleri / TANITIM

 

Claire Berlinski, CIAyle ilgili en iyi ve kesinlikle en komik romanı yazdı (!) Tabii ki bu, onun, neslinin en acar casusu olduğu anlamına gelmiyor. Aslan Gözlerinin Pariste yaşayan ve yazarıyla aynı adı taşıyan kahramanı Claire Berlinski de, tesadüf bu ya, casus romanları yazıyor.

Claire, çalışmalarını beğenen İranlı bir arkeologla internet üzerinden yazışmaya başladığında, bu sanal arkadaşlığı o kadar da önemsemedi. Ne de olsa pek çok insan casus romanlarını severdi. Pek çok insan birbiriyle internette tanışırdı. Ve pek çok insan, internet üzerinden flört ederdi. Ancak Claire, Aslan diye hitap ettiği bu etkileyici İranlının önerisi üzerine İstanbula gittiğinde, kendini gerçek bir casus romanının içinde buldu. Hayat, tehlikeli bir biçimde sanatı taklit ederken, Claire, yavaş yavaş Aslanın, düşündüğü kişi olmadığını görüyordu. Aslan için de durum farklı değildi. Bu iki yabancının hayatlarının kesişmesi sadece bir tesadüf müydü? Yoksa kaderleri masa başında mı planlanmıştı?

"Çok az kitap vardır ki kapağını kapar kapamaz yazara ait tüm eserlere sahip olmak istersiniz. İşte Aslan Gözleri de öyle bir roman. Harika, zekice yazılmış ve entrika dolu."
-Atlanta Jewish Times-

"Muzip. Eğlenceli. Canlı ve enerjik. Paris ve İstanbul üzerine yapılan keskin toplumsal yorumlar, romanı daha eğlenceli hâle getiriyor."
-Publishers Weekly-

"Hem gerilimli bir casus romanı hem de hoş bir romantik komedi olabilecek bir aşk ve casusluk hikâyesi."
-Tuscon Citizen-
(Tanıtım Bülteninden)

*
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI