Düğün Gecesi / YORUM


 
DÜĞÜN GECESİ
ORİJİNAL ADI : ONCE UPON A WEDDING NIGHT
YAZARI : SOPHIE JORDAN
İNGİLİZCEDEN ÇEVİREN : MELEK ÖZTÜRK
PEGASUS YAYINLARI
383 SAYFA

*
Karakterlerimiz ; Leydi Meredith Brookshire , Eleanor Hala , Brookshire Varisi Nicholas Caulfield .
*
Kitap Meredith'in ölen kocasının yerine varisi olarak üvey kardeşi Nicholas seçiliyor . Ve olaylar bu konu üzerinde gelişiyor . Meredith sevdiği yerden (Oak Run) vazgeçemeyeceğini anlayınca halası ile (Eleanor Hala) bir yalana başvuruyor . Meredith'in hamile olduğunu söyleyip varisin o olmasını sağlamak için bir yalan uyduruyorlar. Ama bu yalan onları hüsrana uğratıyor. Yalan ellerinde patlıyor . Çünkü Merediht'in ölen kocası Edmund'un "gay" olduğu öğreniliyor. Yani Meredit'in hamile kalması imkansız  . Tabi başka biriyle birlikte olmadıysa ki kendisi beraketini kimseye vermediği için böyle bir durumda kalmıyor ortada. Meredith iyice köşeye sıkışıyor . Bunu öğrenen Nick , duruma hemen el atıyor ve Meredith ile halasını Oak Run'dan uzaklaştırıyor. Nick , Meredith'ten kurtulmak için onun evlenmesini istiyor ve onu bir düşeşin yanına yerleştiriyor . Düşeş'in yaptığı davetler sonucu Meredith kendine bir eş buluyor . Tam evleneceği sırada Nick engel oluyor. Çünkü başından beri Merediht'e aşık fakat bunu inkar edip duruyordu . Üvey abisinin karısı olduğu için onu kendinden uzak tutmaya çalışıyordu. Fakat ne kadar uzak durmaya çalışırsa çalışsın Meredith'in güzelliğine ve cazibesine karşı koyamıyor ve onu kimseyi istemediği gibi dinmek bilmeyen bir arzuyla istiyor . Meredith'i kaçırıp ucra bir yerde evleniyorlar . Başta Meredith zorluk çıkarsa da o da Nick'i seviyor . Fakat Nick inkar ediyor."Seni asla sevmemi bekleme" diyor kıza , düşünün artık. Ee , kızda haliyle kırılıyor ve ne yapacağını bilemiyor derken Nick Meredith'i Oak Run'a bırakıp kendisi Londra'ya dönüyor. Fakat Meredith'in başka bir adamla görüştüğünü öğrenen Nick deliye dönüyor ve geri dönüp sinirini bir güzel çıkarıyor diyebiliriz. :) Ve sonunda Nick onu gerçekten sevdiğini anlıyor ve itiraf ediyor. Meredith ve Nicholas çiftimiz sonunda muradlarına eriyorlar . Ve küçük bir spoi ; Meredith hamile . :) Tabi ki çocuk Nick'ten :)
*
Uzun zamandır tarihi aşk okumamıştım bu kitap ilaç gibi geldi. Ve bu yazara bayıldım . Favori yazarlarım içerisine girdi . Zaten hayatım boyunca toplasan 4 - 5 tane tarihi aşk okumuşumdur ama bu yazar sayesinde tarihi aşk'a dönüş yapyor ve tarihi aşk romanları okumaya devam ediyorum .
*
Eğer tarihi aşk seviyorsanız ve Nicholas ile Meredith'in hikayesini merak ediyorsanız bu kitabı okuyun derim . Bu kitap tarihi aşk severler için biçilmiş bir kaftan . :)
Alıntı ;
N:"Eğer evlenmeden önce başka bir adamla böyle şeyler paylaşırsan önce onu vururum , sonra da seni ... ellerimle boğarım ."
Nick , çok tatlısın. Hem kızı evlendirmeye zorluyorsun hemde bir erkekle olacağını düşününce sinirleniyorsun . Nick'in sahiplenici tavrını çok sevdim .
*
Bu kitabı daha önce okuyanlarınız var mı ? Nick&Meredith çiftini beğendiniz mi ?


Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI