-22-Britanya Yolu / YORUM


 
-22-BRİTANYA YOLU
Yazarı : AMANDA HODGKINSON
Orijinal Adı : 22 Britannia Road
Çeviren : Buse Barış
 ARKADYA YAYINLARI
452 SAYFA
*
Karakterlerimiz ; Silvana , Janusz , Aurek ...
*
AŞKIN OLDUĞU YERDE AFFEDİŞ DE VARDIR...
Kitabımız 2.dünya savaşının başlayıp getirdiği zorluklar üzerine hayat mücadelesi veren insanların yaşamlarını konu alıyor. Anne - baba ve çocuk diyaloglarına sıkça rastlıyoruz  Silvana ve Janusz yeni evlenen Polonyalı bir çifttir. Aurek adında minik bir oğlan bebekleri vardır. Savaş onları 6 - 7 yıl bir süre ayırmıştır . Silvana küçük oğlu ile Polonya da hayat mücadelesi verirken , kocası Janusz ise savaşa katılmak için askerlere katılmıştır . Fakat işler planlandığı gibi gitmez ve çiftimiz uzun süre birbirine kavuşamaz. Birbirlerini kaybetmişlerdir ve bulmaları imkansız gibi görünüyordur. Fakat sonunda Janusz, Silvana ile oğlunu bulur ve onları -22-numaralı Britanya Yolu üzerindeki evlerine getirir. Onlara hem gerçek bir baba hem de gerçek bir eş olma çabasındadır. Zamanla iyi bir yuva ve iyi bir iş sahibi olmuştur. Fakat Silvana aşık olduğu o kız değildir artık. Janusz da aynı adam değildir. Zaman onlardan çok şey alıp götürmüştür ve beraberinde sırlarla dolu bir yaşam bırakmıştır . Okurken kimi zaman duygulanacağınız , kimi zaman kızacağınız savaş yıllarını anlatan mükemmel bir kitap . O dönemde yaşanan zorluklar , insanların hayatta kalma mücadelelerini okurken kendinizden geçeceksiniz . Anne çocuk bağları üzerine yazılmış duygusal bir kitap . Aile olmanın zorlukları ve o aileyi bir araya getirip yaşamanın verdiği çabanın karşılığı bu kitap .
*
Her savaş bir kaybediştir...
Kimi sevdiğini , kimi benliğini kaybeder...
*
Silvana ; kendini kaybettiğini düşünüyordu ama aslında kaybettiği şey benliğiydi. Çocukluğu , ailesi , oğluydu , sevdikleriydi . Ve ondan geriye sadece buz gibi bir yürek kalmıştı ve zaman yaralarına ilaç olacak mıydı orası merak konusuydu .
Janusz ; Ailesinden uzakta geçirdiği zamanlarda hayatta kalma mücadelesi verip ailesini bulmanın umuduyla yaşayan Polonyalı gencimiz , ailesini bulmuştu fakat bulduğu kişi ailesi miydi yoksa bir yabancı mıydı , orasını bilemiyordu .
Aurek ; Her şeyden habersiz  yaşam mücadelesi veren annesini dibinden ayrılmayan , babasına düşman gözüyle bakan Aurek , sonunda babasını sevebilecek miydi  ? Kaybettiği çocukluğunu geri kazanabilecek miydi ?

*
"Yalnızlık her insanın yakalanabileceği bir hastalıktır..."
"En büyük kalabalığın içinde  bile yalnız kalabilirsin..."
*
14.02.2014

Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI