Mid-Year Book Freakout: 2015 Edition


1. Şu ana kadar okuduğun en güzel kitap?
Kitap kurdu olan insanlara sorulmayacak bir soru bu bence. Çünkü kitap kurdu bir insan kitaplarını ayıramaz, hepsini eşit derecede sever. Ama son zamanlarda okuduğum kitaplar arasında hala hatırımda olan bir kitap var, onu söyleyeceğim; Gençlik Hatırası.
2.Şu ana kadar okuduğun en iyi devam kitabı?
Devam kitaplarında ayrım yapamıyorum ben. Bir seriyi sevdiysem diğer kitaplarını sevmiş bir halde buluyorum kendimi. Ama Melez Sözleşmeleri serisinden "Avcı" kitabının bende yerinin ayrı olduğunu söyleyebilirim. 
3.Okumak istediğin ama henüz okuyamadığın yeni çıkan bir kitap?
Yeni çıkan kitaplardan henüz almadım. O yüzden bu seriyi es geçeceğim.
4. İkinci yarıda çıkmasını çok beklediğiniz bir kitap? (Sanırım?)
Bu soruyu pek anlamadım ama Samantha Young'un "derin tutku" kitabının devam kitabının çıkmasını merakla bekliyorum diyebilirim. 
5. Sizi hayal kırıklığına uğratan kitap?
Son okuduklarımdan "Hançer" kitabını söyleyebilirim. O kitap için farklı beklentilerim vardı. Kurgusu güzeldi ama beklentilerimi karşılamadı maalesef..
6. Sizi şaşırtan bir kitap?( İyi anlamda)
Arkadya Bitter yayınlarından çıkan "Senin Yerinde Olsaydım" kitabı.. Başta her şey güzel giderken o son neydi öyle yaa.. İkinci kitap bir an önce çıkmalııııı.. :D
7.Favori yeni yazarınız?
Kesinlikle Samantha Young! Son çıkan iki kitabından sonra beni kendisine bağımlı yaptı. 
8.En yeni kurgusal aşkınız?
Şu an okuduğum Şeytan Tüyü kitabından "Jack Pallas" diyebilirim. Kendisi bir ajan olmanın yanında kalplerini fethedecek türden bir erkek. :D  
9.En yeni favori karakteriniz?
Yine Şeytan Tüyü kitabından Cameron Lynde.. Kadın hem bir savcı hem de afet-i devran! Daha ne olsun. Böyle güçlü kadın karakterleri çok seviyorum kiiii :D
10.Sizi ağlatan kitaplar?
Bu soru için yine Gençlik Hatırası'nın adından söz etmem gerek. Beni duygulandırdığı kısımlarının olduğunu söylemeden geçemeyeceğim..
11. Sizi mutlu eden kitap?
Jennifer L. Armentrout'un "Sağdıç" kitabı. Her ne kadar yazarın diğer serilerinin devam kitaplarını beklesem de bu okuduğum kitabı da güzeldi ve sonunun beni mutlu ettiğini hatırlıyorum. Diğer kardeşlerin hikayesini de merak ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. 
12.Favori kitap uyarlaması olan bir film? (Bu kadar feci çevirmek için gerçekten uğraşmıyorum ama oluyor. Sorunun orijinali: Favorite Book to Film Adaptation You Saw This Year?)
Kitaptan çevrilmiş filmleri uzun zamandır izlemiyorum. En sonra TFIOS izlediğim için; bu soruya cevabım Aynı Yıldızın Altında olacak.
13.Bu yıl yazdığın favori kitap yorumun?
Ne garip bir soru bu.. Yazdığım yorumları "favori" kategorisinde değerlendireceğimi düşünmemiştim. Benim için önemli olan kitabı okuyup beğenmem. Gerisi teferruat :D 
NOT: Yazdığım bütün kitap yorumlarını seviyorum. Hepsi benim bebeklerim :P
14.Bu yıl satın aldığın en güzel kitap?
Kitap yurdundan sipariş verdiğim Derin Tutku ve Sağdıç kitapları.. Çıktıklarını öğrendiğim an hemen sipariş vermiştim. Sevdiğim iki yazarın kitabını alıp okumak için can attığım gerçeği var ortada... :D 
15.Yıl sonuna kadar neleri okumak istiyorsun? (Yine çevirisinden emin olamadığım için orijinalini de yazıyorum: What books do you need to read by the end of the year?)
Hangi birini sayayım? Liste o kadar uzun ki.. Ama ilk 5 listesi yapabilirim sanırım;
1- Gözlerinin Esareti
2- Aşkı Seçtim
3- Köken (Lux 4)
4- Direniş (Lux 5)
5- Pabucumun Ajanı 2 



Beni etiketleyen Periodic Library ve Kitap İklimi'ne  çok teşekkürler. Ben kimseyi etiketlemiyorum. Gören, duyan herkes yapabilir.. :) Bir sonraki tag, mim, etkinlik ya da kitap yorumu yazısında görüşmek üzere.. 
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI