Karanlık Sevgili || Black Dagger Brotherhood #1 || YORUM


Bu yazıyı okuyan herkese benden selam olsun. (=

Aslında kitabı okuyalı baya oluyor ama ben anca yorum girebiliyorum. Kitabı tam olarak sevip sevmediğimden de emin değilim. Böyle kulağa saçma geliyor ama yorumumla ne demek istediğimi anlatmaya çalışacağım. Aradan uzun zaman geçtiği için isimleri yanlış hatırlıyor olabilirim. Kitaba da bakmaya üşendim. :D 


Kitap Darius'un ölümü ile başlıyor. Esas karakterlerimiz Beth ve Wrath. Beth, Darius'un kızı. Darius'da bir vampir. Darius tam yıllar sonra kızına kavuşacakken hain bir saldırıya kurban gidiyor. Darius'un görevini de Kara Hançer Kardeşliğinin lideri Wrath devralıyor. Beth'in karşısına çıkıyor ve ona gerçekleri anlatıyor. Esas kızımız başta inanmıyor tabi ama sonra etkileri hissediyor ve çare olarak Wrath'ın kapısına dayanıyor.

Wrath ile Beth daha ilk karşılaşmada bunlar hemen böyle bir yatak sahnesine geçiyorlar. Yahu, bir durun! Daha tanışalı kaç dakika oldu. Bu ne acele yani. Hemen bir yatak moduna geçmek ne demek! Beni sinir eden durumlardan biri bu. Yani adamı daha doğru düzgün tanımıyorsun ama hemen kendini ona teslim ediyorsun. Bu sahne olmamış!

Wrath bir vampir ama gözleri görmüyor. Yani kör. Ve bu yüzden "Kör Kral" diye anılıyor. Benim anlamadığım koskoca vampir olmuşsun nasıl kör olabilirsin. Böyle vampirlerin süper sonik güçleri yok mu? Vampir güçleri neden gözlerinde bir işe yaramamış anlayamadım. Yazar burada farklılık yaratmak istemiş sanırım ama bence olmamış. Bu durum hoşuma gitmedi. 

Kara Hançer Kardeşliğinden Zhadist'in hikayesini çok merak ediyorum aslında ben. O böyle kaba saba, nefret edilesi bir karakter gibi dursa da onun hikayesini merak ediyorum.

Başta Butch'ı pek fazla sevmemiştim. Ama sonra işin içine Marissa girince güzel bir ikili oldular. Bu ikilinin de hikayesini merakla bekliyorum. Kapak resmi de orijinal kapağa göre gayet başarılı. Bir albenisi var yani. :D
Kitap vampirler ile alakalı olsa da aslında tam olarak öyle değil. Tamam kötü adamlar, düşmanlar var ama pek bir hareket yoktu kitapta. İnsan vurdulu kırdılı dövüş sahneleri bekliyor ama beni pek tatmin etmedi. Kitapta böyle sahneler vardı ama daha fazla olmalıydı bence. Yatak muhabbetinden çok savaş, mücadele sahneleri olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Yazar bu seriyi neden bu kadar uzun tutmuş ki.. Hayır ne anlatacak çok merak ediyorum. Kardeşlik 6 kişiden oluşuyor. Her kitap birinin hikayesi olsa geriye anlatacak ne kalıyor merak konusu. Dile kolay, 15 kitaplık bir seri bu! 

Darius'ın ilk başlarda ölmesine üzüldüm açıkçası. Onu tanımayı isterdim. Gerçi kitabın sonu biraz muallakta bitti ama neyse.. Kısacası Darius'u görmeye devam edeceğiz. :D 

Kitabın sevmediğim, beni sinir eden yönleri olsa da ilginç bir şekilde akıcıydı da.. Tamam klişeleri vardı ama çok da göze batmıyordu sanki.. Yatak sahnelerinin bolluğu biraz sansürlenseydi fena olmazdı. Aslında bu beklentinize göre değişebilir. Ben savaş sahnelerine yoğunlaşılmasını istediğimden dolayı bu yatak muhabbeti gözüme battı. Ama akıcı olması artı bir puan tabi.. Okurken sıkıntı yaşamazsınız en azından..

Genel olarak sevdim gibi.. Eğer ikinci kitabı çıkarsa onu da okumayı düşünüyorum. Umarım yayın evi bizi bu konuda fazla bekletmez. Tavsiye konusuna gelince; 15 kitaplık bir seri olduğunu düşünürsek eğer sabrınız varsa başlayabilirsiniz. Ama ilk kitabı okuyup seriye devam edip etmeyeceğinize karar vermek istiyorsanız bir şans verebilirsiniz. (=

Pinterest shareGoogle Plus share

3 yorum:

  1. Seri tek bir kişi üzerinden mi gidiyor? yoksa her kitapta farklı kişileer mi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kitapta farklı karakterler anlatılacak diye biliyorum. (=

      Sil
  2. merhaba hayal perest,:) oldukça iyi yorumlamışsın kitabı..:)
    kitap yazmak ve kurgulamak oldukça zor iş.. zİRA bende bir kitap yazdım, yaklaşık 1,5 yılımı aldı..:) Adı Karanlık sevgili/uyanış ve nihayet beğenilip basıldı.. Karanlığın hükümdarları serisi olacak... Kapak tasarımı da bana ait.. Benimkini de okuyup yorumlamanı çok isterim sahiden..:) istersen altta ki linkten sitemden araştırabilirsin..:)

    http://www.karanliksevgili.com

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI