Aşka Zaman Ver [Kitap Yorumu]



* * *Adamın anlattığı öykü olanaksız denecek kadar saçmaydı. Zamanda yolculuk. Hükümeti devirmeyi planlayan gizli bir örgüt. Bu delilikti.

* * *Altmış saat. Hatta artık daha da az. Eğer başarısız olursa, altmış saatten daha kısa bir süre içerisinde ölecekti.
    Ama eğer başarırsa... Eğer planı işe yararsa, eğer Maggie Charles'ı kariyerine tıp alanında devam etmeye ikna ederse, zaman yolculuğu asla keşfedilmemiş olacaktı. Wizard-9 engellenmiş, Beyaz Saray havaya uçmamış, başka ölmemiş olacaktı.
    Ve Chuck'ın şimdiki yaşamı, buraya gelmek için kat ettiği yol anında silinecekti. Bildiği yaşamı sonlanacaktı.
    Ayrıca Chuck'ın kendisi de ortadan kalkacaktı.
* * *
Yukarıda yazdığım tanıtımdan da anlaşılacağı üzerine konumuz Zaman Yolculuğu... :D 
Maggie, bir gün arka bahçesinde kapısını yumruklayan bir adam tarafından kendini bir maceranın peşinde bulur. Chuck, geçmişten, yani 7 yıl öncesinden gelmiştir ve amacı Zaman Yolculuğunu durdurmaktır. Gemişte yapmış olduğu hatayı düzeltmek için önce Maggie'i inandırmalıdır. Ve sonunda bunu başarır. Maggie ona inanıyordu Şimdi tek yapmaları gereken, Chuck'ın 7 yıl önceki hali yani Charles'ı Zaman Yolcuğundan vazgeçirmektir. Ama unuttukları bir şey vardır. Wizard-9 ajanları da Chuck'la birlikte peşinden gelmiştir. Ve onu engellemek için her şeyi yapmaya hazırdırlar.
Maggie, bütün olanları Charles'ı anlatıp onu bu Zaman Yolculuğu sevdasından vazgeçirdiğinde Chuck'ın varılığı da son bulacaktır. Zaman Yolculuğu yapmasının asıl sebebi ise; Chuck'ın küçük kardeşi Stevie'i yeniden hayata döndürmektir.
Zaman Yolculuğundan vazgeçilmiş, Wizard-9 ajanları infilak edilmiştir. Ve Chuck'ın dünyadaki varlığı son bulmuştur.
* * *
Chuck ve Charles aynı kişidir. Sadece biri 7 yıl önceki hali, öteki ise 7 yıl sonraki halidir. Ve Maggie bu adamın iki parçasına da aşıktır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Chuck hem zaman yolculuğunu durdurup, ölne milyonlarca kişinin hayatını kurtarmak hem de onu korumak için önüne siper olan Maggie ölümden kurtarmak için geri dönmüştür ve bunu başardığında her şeyin planladığı gibi olduğunu düşünür.

Chuck gittiğinde ardında Charles'ı bırakır. Her ne kadar Chuck geçmişe gömülü olduğunu düşünse de her şeyi anımsamaktadır. En sonunda Maggie ve Charles evlenmiş ve ikinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşamıştır.

Masalsı, güzel bir hikayeydi. Boş zamanlarınızda okuyabileceğiniz Chick-Lit tarzında akıcı bir hikaye. Aslında kitaba 4 puan verecektim ama kitaptaki bir sahneden sonra puanım 3'e düştü. Maggie ve Charles, Winzard-9 ajanları tarafından bir dolaba kilitlenip kaldıklarında nasıl o sahnede "birlikte oldular" anlamadım. O kadar kısıtlı bir alanda nasıl yapabildiler o işi hala çözümleyebilmiş değilim. Yazar bence orada saçmalamış. Yani bana saçma ve komik geldi, o yüzden bir puan kırdım. Dediğim gibi boş zamanlarınızda okumanızı önerebileceğim güzel bir hikaye! 
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI