Tanrıça - YORUM

TANRIÇA - The Goddes Test
 
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ben çok beğendim bu seriyi.
Yazar mitoloji ile aşkı , dostluğu , anne-kız sevgisini çok güzel harmanlamış.
Mitolojiye merakınız varsa bu seriyi kaçırmayın derim. Bir an önce okuyun bence :)
*
Kitapta bahsi geçen tanrılar ve tanrıçalar ;
Katherine Winters ( Kate - Ölüler Diyarı Tanrıçası )
Henry (HADES - Ölüler Diyarı Tanrısı)
Diana (DEMETER - Kate'in Annesi - Toprak ve Tarım Tanrıçası)
Zeus (Walter - Mutlak Kudret Tanrısı)
Hera (Calliope - Evlilik Tanrıçası )
Ares ( Dylan - Savaş Tanrısı)
Afrodit ( Ava - Aşk ve Güzellik Tanrıçası)
Poseidon (Phillip - Atlar Tanrısı)
Hestia ( Sofia - Aile Tanrıçası)
Hermes ( James - Belagat Tanrısı)
Athena (İrene - Zeka Tanrıçası)
Apollo (Theo - Güzel Sanatlar Tanrısı)
Artemis ( Ella - Ana Tanrıça)
Hephaestus (Nicholas - Ateşler Tanrısı )
Dionysus (Xander - Şarap Tanrısı)
Persephone (Yeraltı Tanrısı)
*
Kitaptan bahsedecek olursak ;
Kate 18 yaşında kanser hastası olan annesine bakmak zorunda olan , babası onu küçük yaşta terk etmiş bir genç kızdır. Annesinin hastalığı ileri seviyeye gelince "EDEN(Cennet)" adlı bir ilçeye yerleşiyor (Aslında böyle bir yer yok . Sonradan uydurulmuş.)
Kate yeni bir yerde yeni bir hayata başlamıştır . Ama annesinin durumuna içten içe üzülmektedir. Uzun zamandır annesine bakmakta ve doğru düzgün sosyal çevresi yoktur.
Bu hayatta annesinden başka kimsesi olmayan Kate , annesi için her şeyi yapmaya hazırdır.
Bir gün yolları Henry ile kesişir ve Henry , Kate'e reddedemeyeceği bir teklifte bulunur. Eğer 6 ay boyunca onunla kalıp 7 testi başarı ile geçerse annesi yaşayacak ve Kate annesine veda etmeyi başarabildiği zaman annesi öteki dünyaya göç edecektir. Tek yapması gereken Henry ile ve testleri başarı ile geçmektir.
Bu 7 test şunlardır ;
Tembellik
Açgözlülük
Oburluk
Kıskançlık
Gazap
Şehvet
Kibir ve Tevazu
Kate eğer testi geçemezse ; Annesi ölecek , bütün hafızası silinip hayatına kaldığı yerden devam edecek ve Henry'i sonsuza kadar kaybedecektir.
Kate teklifi kabul eder ve testlere tabi tutulur. Kate "Şehvet Testi" dışında diğer testlerde başarılı olur fakat Calliope'un kurduğu tuzak yüzünden Henry'e karşı koyamaz ve onunla olur ve şehvet testinin geçemez.
Bu arada Kate , annesinin bir tanrıça olduğunu öğrenir ve bu duruma çok şaşırır. Özellikle Persephone(Henry'nin bir türlü unutamadığı ilk aşkı , ilk karısı) de Kate'in kardeşidir.
Kate içten içe Henry'i sevmekteir . Fakat Henry , Persephone 'a olan aşkını bir türlü unutamaz ve Kate'i , onun istediği gibi sevemez.
Ava ; Kate'in en iyi kız arkadaşıdır. Ve "Eden Köşk "ünde onunla güzel vakit geçirir.Fakat Calliope , Kate'yi bıçaklar ve onu ölüme terk eder.Annesi de Kate'yi kurtarmak için dünyadaki yaşamına -insan olarak- son verir ve Kate'yi hayata döndürür.
Calliope cezalandırılır ve şehvet testi de başarılı bir şekilde geçilmiş olur. Bundan sonra Kate hem Henry'nin karısı hem bir ölümsüz hem de bir tanrıçadır. Bundan sonra onu zorlu bir hayat beklemektedir .Ve bunu serinin ilerleyen kitaplarından göreceğiz.
Bu arada Henry'e de Kate'ye aşık olur ve sevdiğini söyler . James de içten içe Kate'den hoşlanmaktadır ama Kate'nin Henry'i sevdiğini bildiği için ses etmemektedir.
Kate'in bundan sonraki yaşamında neler olacak her birlikte göreceğiz.
*
Ben Kate karakterini gerçekten çok sevdim. Onun yaşadıkları , hissettikleri çok dokundu bana.Annesi ile olan ilişkisi , Henry'e olan aşkı , Ava ve James ile olan dostluklarını yazar çok iyi bir şekilde kitapta işlemiş.
Henry.. Vuruldum bu karaktere . Onun Kate olan tavırları , onu sahiplenmesi , vazgeçeceği sırada Kate'in gelmesi ve hayatını değiştirmesi .. O sahneler çok güzeldi.
James karakterini de çok sevdim ben . Kate ile güzel bir dostlukları var umarım bu durum bozulmaz.
Calliope nefret ettiğim bir karakter oldu bu kitapta . Serinin ilerleyen bölümlerinde Kate'in başına bir iş açacak diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.
Dediğim gibi yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ben bayıldım ve yunan mitolojisi ile gönlümde taht kurdu. Bu seriyi hemen alın ve okumaya başlayın.
*
*


Henry karakteri için ; Henry Cavill'i düşündüm . Okurken aklıma Henry Cavill geldi ve cuk oturdu diyebilirim.
Kate karakteri için kesinlikle Megan Fox . Okurken düşündüğüm tek şey Megan Fox oldu yani. O derece bütünleştirdim .


*
 
*
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI