İlluminate / Yorum


Wilded Wings#1
 531 sayfa
Kitabın fantastik olduğu kapağından belli zaten. Haven'in melek olduğunu da kapak resminden anlamıştım ben. Yanılmamışım. Haven iyi ruhlu meleklerden. Fakat henüz bunun farkında değil. Ve kötü ruhlar peşinde. Prens dedikleri aslında şeytan. Aurelia, Lucian ve diğerleri de Şeytan'ın müridleri diyebiliriz. Amaçları ise Haven'in kendi taraflarına çekmek ve ruhuna sahip olmak. 

Aslında kurgu olarak güzel fakat kitap fazla uzatılmış gibi geldi bana. Aslında kitap 200 sayfalık bana göre. Ama yazar uzatmışta uzatmış.. Ee bu da bir yerden sonra sıktı beni. 2-3 gün gibi bir ara verdim ve tekrar başladım kitaba. En sonunda bugün inat ettim ve bitirdim.

Sonunda beni şaşırtan bir olay dışında beni heyecanlandıran pek bir şey olmadı. Aksiyon sahnelerinin azlığı canımı sıkan etkenlerden biri. -Ahh bu kitabı Jennifer yazsaydı böyle mi olurdu diye düşündüm kitabı okurken.-

Haven'in peşine düşen Aurelia onu otelinden çalıştırmak için burs verir. Bizim hiç bir şeyden haberi olmayan kızımızda bunu iş olarak düşünür ve gider. Aynı zamanda peşinde Dante ve Lance ile birlikte. Onları bekleyen tehlikelerden habersiz orada çalışmaya başlarlar.

İlk başta her şey güzel giderken Haven kaldığı odada bir geçit ve gizemli bir kitap bulur. Kitap ona ne yapması gerektiğini söylerken gizli geçitte de herkesin gerçek yüzünü görür. Öğrendikleri ona ağır gelse de Dante ve Lance ile bir plan yaparlar ve Aurelia ile Ekib'ini alt ederler.

İşin sonunda Lucian'ın ölmesine üzüldüm. Haven'a aşık olmuştu çünkü. Ve tek derdi kurtulmaktı. Ruhunun kurtulması içinde ölmesi gerekiyordu. Kendini Haven'ın gözleri önünde ateşe atması duygulandırdı. Dante'yi sevdim. Çatlak, matlak ama sevdim bu çocuğu. :D 

Lance'in bu utangaç halleri de tatlıydı. Ama keşke çocukların yaşları küçük olmasaydı dedim ben. 16 yaşında olmaları eksi bir puan benim için. 

Eğer ben yavaş ilerleyen kitapları severim, sıkılmadan okurum diyorsanız okuyun derim. Ama yok heyecan, aksiyon istiyorum diyorsanız aradığınızı bu kitapta bulamazsınız.

Çünkü olaylar yavaş ilerliyor ve bir yerden sonra insanı sıkıyor. İnsan okurken hareket, aksiyon istiyor. Ama bu kitapta onlar pek fazla yok. Son sahnelerde bir kaç aksiyon sahnesi vardı onun dışında olaylar monoton ilerliyor. 

Tabi ben ikinci kitabı da okumak istiyorum. O gizemli kitapta Haven ile konuşan kim merak ediyorum. Bence babası. Çünkü Haven bir ormanda bulunmuş. Kesin bu işin içinde bir iş var, benden söylemesi. Onun için kitabı okumadan önce iyice bir araştırın derim. ;) 


Pinterest shareGoogle Plus share

2 yorum:

  1. Ben o gizemli kişiyi baş meleklerden biridir diye düşünmüştüm :D Babası hiç aklıma gelmedi ya :) *Okumayanlar için spoiler* Hani Lance ile Haven'a görev veren kişiler yani kitaba yazı yazan kişiler farklı ya o zaman Lance'a yazan kim :D *spoiler bitti*
    Bende aksiyon kısımlarının azlığını beğenmedim. Belki başka yazar yazsa daha akıcı olabilirdi , yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgu iyi yine de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgu bakımından bende beğendim. Umarım ikinci kitapta aksiyon sahneleri bolca yer alır :D
      Lance aklıma gelmemişti bak. Ona kim yazıyor acaba? Onunda geçmişinden biridir belki. Ya da baş meleklerden biri. Bunu anca ikinci kitapta öğrenebiliriz sanırım ;)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI