Yerkara / YORUM


 
 
YERKARA
SERİ BİLGİSİ : Everneath#1
ORİJİNAL ADI : Everneath
YAZARI : Brodi Ashton
ÇEVİRİ : Alkım Doğan
Tür: Fantastik
Goodreads Puanı :3.82
Benim Puanım : 4/5
DEX YAYINLARI
334 SAYFA
*

Karakterler : Nikki , jack  , Cole vs...
*
Kitap başta sıkıcı ilerliyordu . İlk 150 - 200 sayfada kafanızda oluşan sorulara cevap arıyorsunuz. Sonsuzyaşamcılar nedir ? Aradaki bağ nedir ? Beslenmenin sonu var mıdır ? Nikki neden hala hayatta ? Nikki'nin ödemesi gereken borç ne ? Nikki kraliçe olacak mı ? vs vs vs ... Bu soruları uzarda gider böyle. Yani en azından benim açımdan öyle . Artık yeter diye düşündüğüm bir anda bütün sırlar ortaya çıktı ve cevaplar ortaya döküldü. Yazar okuyucuyu bağlamasını iyi biliyor. Sırlarla etrafınızı sarıyor ve sizi içine çekiyor . Bu seriye bayıldım ve serinin diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
*
YERKARA'nın EN'leri :
En çaresiz : NİKKİ
En kötü : COLE
En aşık : JACK

*
Nikki , Jack'in onu aldatması sonucu çektiği acılara dayanamaz ve bir anda kendini Cole'un yanında bulur ./  Spoi: Jack , Nikki'yi aldatmadı. Her şey bir yanlış anlaşılmadan ibaret.  / Cole bir sonsuzyaşamcıdır ve ölümsüzdür. Yaşamını insanlarını enerjilerini emerek sağlamaktadır . İnsanlar onlar için bir kurbandır ve insanlardaki bütün enerjiler ise onlar için Beslenme'dir . Nikki kenini uzun bir süre Yerkara'da , Cole ile birlikte bir kozanın içinde birbirlerine bağlı şekilde bulur ve yaşamını öyle devam ettirir . Aslında Nikki'Nin ölmesini beklerlerken Nikki ölmez ve hayatta kalır . Bu Cole'un dikkatini çeker ve onu kraliçe olması için ikna etmeye çalışır . Ama Nikki'nin bir şartı vardır : Ailesini  ve sevdiklerini son bir kez görmek . Cole onu tekrar Yeryüzey'e çıkarır . Nikki'yi gören herkes çok şaşırır özellikle Jack. Çünkü Nikki'nin öldüğünü düşünmüştür ve onu birden karşısında görünce ne yapacağını şaşırmıştır. Nikki sonunda Jack'ten ayrı kalmaya dayanamaz ve ona Yerkara'da yaşadıklarını anlatır . Jack başta bunlara inanmasa da hayatının aşkını bu kez kaybetmeyeceğine dair söz verir . Ve birlikte bir plan yaparlar : Cole'u öldürmek .     
/ Spoi: Cole'un atan bir kalbi yok. Kalbini yanından hiç ayırmadığı gitarında taşımaktadır. Yani kalbi gitarının "pena"sıdır. / Fakat işler yolunda gitmez ve Cole'u alt edemezler. Nikki'nin tekrar yok olmasına dayanamayan Jack kendini Nikki için feda eder. Ve kendini Tüneller'in boşluğuna bırakır.
Ve merak konusu : Jack ölecek mi ? Geri dönecek mi ? Yoksa sonsuza kadar Yerkara'da mı kalacak ?
Kitap karanlığın Jack'i yutmasıyla sonlandı ve ben büyük bir merak içindeyim. Bir an önce serinin ikinci kitabı basılmalı . Buradan yayınevine duyurulur .
Kitapta en sevdiğim karakter Jack oldu. Onun Nikki'ye olan aşkı , ondan vazgeçmemesi , onu unutamaması ve onun için yaptığı fedakarlıklar çok dokunaklıydı. Jack'in Yerkarayı boylamasını okurken gözlerim doldu diyebilirim. Yazar o sahnelerde kalemini konuşturmuş .
Nikki karakterine ise okurken çok üzüldüm  . Çektikleri , yaşadıkları , ne yapacağını bilemez çaresiz halleri çok dokunaklıydı . Cole'u ise boğmak istiyorum. Nikki'yi baştan çıkarması ve onu bilmediği bir yolculuğa çıkarması iyi hazırlanmış bir plandı. Ama Jack'in , Nikki'ye olan aşkı , onu hayatta tuttu . Kurgusu da çok güzel hazırlanmış . Mitoloji ve fantastik öğelerin sıkça yer aldığı sırlarla dolu bir kitap. Merak duygunuza yenik düşüp bu kitabı okumalısınız. Bu seriye başlayın ve YERKARA'nın dünyasına yolculuğa çıkmaya hazır olun derim. :)
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI