OkumaEtkinliği#22 || Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu ||YORUM


Herkese Merhaba!
Severek okuduğum kitabın yorumuyla karşınızdayım! (=

Yazarın kalemiyle ilk kez tanışıyorum ve tek kelimeyle söyleyebilirim ki ba-yıl-dım! Pek fazla historical okuyan biri değilim ama Sarah MacLean bundan sonra takip edeceğim yazarlar arasında yerini aldı. Kadının eğlenceli, zeki ve akıcı bir kalemi var. Okurken sizi alıp götürüyor. 

Kitabın konusunda bahsedecek olursam; Leydi Calpurnia Hartwell, 10 sene önce ilk takdim balosunda bir beyefendi ile tanışıyor ve ilk görüşte kalbini ona kaptırıyor. Aradan yıllar geçiyor ama o hayran olduğu mavi gözlerin sahibin unutamıyor.


Calpurnia'nın yaşı ilerleyince ve evlenemeyeceği kesinleşince bir çılgınlık yapmaya karar veriyor ve bayanların yapılmasına izin verilmeyen şeylerin bir listesini oluşturuyor. 

1) Tutkuyla Öpüşmek
(İlk öpücüğünü kime verdiğini düşünürsek, bu kısım şahaneydi!)

2) Puro ve Viski içmek 

(Yorumsuz!)

3) Bacaklarını iki yana açarak ata binmek
(Bu kısım efsaneydi! Okuyanlar biliyor. :D ) 

Not: Fesatlaşmayın lütfen! Ya da fesatlaşın :P

4) Eskrim Öğrenmek
(Eskrim öğreniyor ama bunun sonrası da var. O sahneyi hatırladım da, yüzümde aptal bir sırıtış oluşmasını engelleyemiyorum.)

5)Düelloya katılmak
(Final sahnesi olaydı, diyorum. Okuyun ve görün diyorum.)

6) Silah Ateşlemek
(Ihh, ne desem bilemedim.. Yorumsuz!)

7) Kumar Oynamak (erkeklere özel kulüpte)
(Yüzümde yine o aptal sırıtış..)

8) Bir baloda tüm danslarda dans etmek
(İç çekmemek elde değil..)

9)Güzel olarak anılmak. Bir kez olsun

(Ralston der susarım!) 


Eh, liste göründüğü gibi .Tabi kızımız bu listeyi tek başına uygulamaya koymuyor. Yanında Ralston'da var ve ikisini okurken çok eğlendim. 

Kitabın kurgusunu çok orijinal buldum. Yazarın kalemi de akıcıydı, okurken sıkmıyordu. En önemlisi de keyif vermesi ki.. Okurken çok keyif aldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Calpurnia hakkında değinmek istediğim bir nokta var. Callie, öyle kusursuz bir güzelliğe sahip olduğunu düşünmüyor ve balık etli olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Tabi bu durum onda bir güvensizliğe sebep olmuş. Bu yüzden kendine bir liste hazırlayarak maceradan maceraya atılmayı uygun görmüş kendine. Eh, iyi de olmuş aslında.. Yoksa Ralston ile nasıl tanıştı ? 

Ralston diyorum ve gözlerimden böyle kalpler fışkırıyor. Tamam bazı kısımlarda kızdığım olmadı değil, öküzlükleri de olmadı değil ama seviyorum, ya. Gerçi Callie'ye olan sevgisini biraz geç fark etse de sevdiğine her şeyi verebilecek bir "Marki" sevilmez miiiii? :D 

Ya, böyle çok tatlı bir kitaptı. Hani okurken bitmesin istedim. Tasarımını ve çevirisini de beğendim. Serinin diğer kitapları, Ralston'un ikizi Nick ve kız kardeşi Juliana'ya ait. Ben aslında Callie'nin kardeşi Benedick'in hikayesini de okumak isterdim. Yazar henüz yazmamış ama belli mi olur, belki onun da hikayesini yazıp bizi sevindirir.

Lafı daha fazla uzatmadan historical severlerin bu kitabı kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Ve ikinci kitabı merakla bekliyorum. Nemesis Yayınlarının bizi fazla bekletmeyeceğini umuyorum. 

Yeni yorumlarda görüşmek üzere...


Pinterest shareGoogle Plus share

3 yorum:

  1. Bence de çok eğlenceli ve harika bir kitaptı. ve okuduğum yorumlar içinde ne güzel yorum bu oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim (=
      Yazarın kalemi güzeldir, ikinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum bende. ^_^

      Sil
  2. Ben bayıldım bu kitaba. hatta üç Kitabı da okudum ve kesinlikle en güzeli ilk kitap. Umarım Benedick'in hikayesini de okuyabiliriz.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI