KGBT 16. Tur || Darmadağınık ~ Yorum ve Çekiliş


Herkese Merhaba!
Kitap Gurmeleri'nin 16. Turu ile karşınızdayım. :)

Karmakarışık Yorumum İçin; TIK TIK!
Tur ile ilgili gelişmeleri takip etmek için; TIK TIK!

✿ İlk kitapta Andrew Ewans'ın düşüncelerini okumuştuk. Bu kitapta ise söz Kate'de.. Kitapta Kate ve Drew'un ilişkilerinin üzerinden iki yıl geçmiş ve birlikte yaşamaya başlamışlarken ki hallerini okuyoruz. İlk başta ilişkileri güllük gülistanlık gibi giderken er şeyin yerle bir olduğuna da kitapta okurken şahit oluyorsunuz.

Kitapta Kate'i daha yakından tanıma şansımız oluyor. Ama son bölümleri yazar Drew'a ayırmış ki bu beni çok mutlu etti. Kate'in anlatımı da güzel ve akıcı ama ne yalan söyleyeyim Drew'a alışmışım ve son satırlarda ondan bir kaç cümle okumak bana çok iyi geldi. Kitabı bitirdiğimde yüzümdeki gülümsemenin sebebini Drew'a borçluyum. :)

Kitapta beni sinir eden olay ve karakterlerin olduğunu söylememe gerek. Özellikle o "malum" olay beni yerle bir etti. Hani elimde olsa kitabı kafalarına fırlatacaktım. Bu "malum" olay kitabın ortalarında oluyor. Bir 150 sayfa kadar okuduktan sonra duvara tosluyorsunuz.

✿ Zira ben okurken o sahneden sonra kitabı okuma isteğim kaçtı. Yani olmamalıydı. Öyle bir davranış beklemiyordum karakterlerden ve kelimenin tam anlamıyla yı-kıl-dım!


O "malum" olay beni yerle bir etse de kitabı okumaya devam ettim ve sizin de bu sahneleri okurken benimle aynı görüş içerisinde olacağınızı düşünüyorum. Ve yazarın bizi şaşırtmak için hiç bir fırsatı kaçırmadığını da söyleyebilirim :)

Yazarın dili akıcı ve mizahi yönden de başarılı.. Kitaptaki bazı diyalogların beni kahkahalarla güldürdüğünü söyleyebilirim.

Kitapta Billy karakteri de karşımıza çıkıyor. Billy, Drew ve Kate'in anlatımı ile üzerimde iki farklı insan izlenimi bıraktı. Yani Drew'un anlatımı ile kötü bir karakter olarak tabir edilse de Kate'in anlatımı ile iyi yönlerini de görüyoruz. Ama tabi söz konusu Drew iken Billy'e söz düşmez. Yani Drew dururken Billy'i ne yapalım canım. :D 

Dee - Dee olmadan olur mu? Onunda maceralarını okuyoruz kitapta. Ve Dee-Dee hala Drew'a karşı hazır bir bomba misali beklemede.. Yani Dee-Dee kızdırmamak gerek. Özellikle Drew'u öldürme planlarına bayıldım. Biraz çatlak falan ama seviyorum bu kızı. :) Kate'e olan samimiyetine ise diyecek yok.. Kate, Dee-Dee gibi bir arkadaşa sahip olduğu için çok şanslı. :)

Bayan Kaltak ise kaltaklığını yapmaya devam ediyor. İlk kitapta sevmiştim diye hatırlıyorum ama serinin ikinci kitabında "Bayan Kaltak"ı sevemedim. Neden sevemediğimi kitabı okuyunca anlarsınız. 

Yayın evinin orijinal kapak kullanmasını yerinde buldum. Zira kapak resmi şahane! Ciltli olması da tadından yenmiyor tabi. :D Serinin devam kitabını merakla bekliyorum. Kitabın dili akıcı ve sizi güldüren diyalogları ile içine çekiyor. Kitapta bu anlattıklarım da daha fazlası var. O yüzdenen yakın kitapçıya uğramayı ve bu kitabı listenize eklemeyi unutmayınız. :) Eğer ilk kitabı beğendiyseniz maceraya ikinci kitap Darmadağınk'tan devam edebilirsiniz.. Kesinlikle tavsiyemdir. :)

Çekilişe Katılmak İçin;

a Rafflecopter giveaway
BLOGLARI TAKİP ETMEYENLERİN KATILIMI KABUL EDİLMEYECEKTİR.
Pinterest shareGoogle Plus share

3 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI