Cennetteki Kaplumbağalar || Yorum


Kitabı bitirdiğimde "keşke bütün hayvanlar cennete düşse" diye düşünmeden alamadım kendimi. Kitap karakterlerimiz deniz altı canlıları... Evet doğru duydunuz! Kitabımız deniz altında yaşayan canlıların ağzından anlatılıyor. Yeşil Kaplumbağa, Kibirli Kaplumbağa ve Bilge Kaplumbağa baş karakterlerimiz diyebiliriz. Ama sadece kaplumbağalar değil, yunuslar, köpek balıkları ve daha niceleri... Nice deniz altı canlıları size sesleniyor bu kitapta.. Kitabın vermek istediği mesajı sevdiğimi de söylemek istiyorum. 


Sevimli kaplumbağalarımızın kitap boyunca tek bir amaçları vardır; o da üreme bölgesine gitmek.. Bilge Kaplumbağa, kaplumbağa sürüsünün lideridir. Bilge Kaplumbağa sürüsünü de yanına alarak günler sürecek bir yolculuğa çıkar. Hedef dediğim gibi üreme bölgesine varmak.

Yeşil Kaplumbağa biraz heyecanlı bir karakter. Kibirli ise adından da anlaşılacağı gibi kibirli bir kaplumbağa.. Ama kibirli olmasının bir sebebi var. Neden kibirli olarak anıldığı ise sayfalarda.. :D 

Yolculuk sırasında onları bekleyen tehlikeler, maceralar ve eğlenceler ile üreme bölgesine yaklaşırlarken içlerinden birinin ani ölümü bütün sürünün yıkılmasına sebep olur.

Özellikle Yeşil Kaplumbağa değer verdiği birini kaybetmenin acısıyla kendini yalnız hisseder. Onun bu yalnızlığına dayanamayan Kibirli ise ona yoldaş olur. Evet Kibirli'den hiç beklenmeyecek bir davranış gibi düşünebilirsiniz.. Ama dediğim gibi Kibirli geçmişte yaşadığı bir olaydan dolayı bu isimle anılıyor. Kitabı okurken sizi şaşırtacak yönlerin olduğunu da söylemem gerek..
Yeşil Kaplumbağa yolculuk sırasında tanıştığı arkadaşı Midas Kaplumbağası ile birbirlerine yoldaş olmaya karar verirler. Bu arada yaralı kaplumbağaları bulup onları tedavi eden bir merkez var. Bu merkez Cennet diye tabir ediliyor. Yani yaralı hayvanlar cennette tedavi oluyorlar..Kitabın ismi de buradan geliyor. Bu fikir benim çok hoşuma gitti.  

Kitapta hayvanların gözünden insanlara ve dünyaya bakıyoruz. İnsanların doğaya verdiği zararları hayvanların gözünden görmüş oluyoruz. Yazar, çok güzel bir konuyu ele alıp kurgulamış. Dili sade ve açık.. Sizi farklı bir dünyaya davet ediyor.. 

Yeşil Kaplumbağayı başta erkek sanmıştım ama dişi olduğunu öğrendiğimde şaşırdığımı itiraf ediyorum. Ve evet Kibirli Kaplumbağa da dişi. :D 

Kaplumbağalarımız sonunda üreme bölgesine ulaşıyorlar.. Ama son sayfalarda yazar sizi şaşırtmayı biliyor.. Neler olduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz... O zaman sizi en yakın kitapçıya alalım. :) 

Hikayenin geri kalanı ise sayfalarda.. 

Yazarın farklı bir kurguyu işlemesi ve sade, anlaşılır dilini sevdim. Beni zaman zaman gülümseten zaman zaman da düşündüren bir kitap oldu.. Sizi farklı bir dünyada yolculuğa çıkaracağını düşünüyorum...

Yazarımıza, yazarlık hayatında başarılar diliyor ve okumayan herkese öneriyorum. :)


Pinterest shareGoogle Plus share

2 yorum:

  1. Huuuu!... İlginç bir kitap haaa...
    Tanıtımı da muhteşem olmuş ama...Eline sağlık...
    Bu arada kahve yanı kitap' a beklerim arada sırada... :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabımı okuduğun için teşekkürler, googleda kitabimla ilgili araştırma yaparken buldum yazını çok hoşuma gitti ve gururum okşandı. Teşekkürler

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI