Grinin Elli Tonu / YORUM





Fifty Shades of Grey / 576 SAYFAPuanım:4

Fragmanın sürekli sosyal medyada yayınlanması üzerine "Grinin Elli Tonu"nu sonunda okudum ve bitti. Bu kitabı en son okuyan benim herhalde. (= (Bu arada bayağı uzun bir kitap. Tam 576 sayfa, az değil.)


Kitaba başlamadan önce bende bir önyargı oluşmuştu. Yetişkin Kurgu tarzı pek tercih ettiğim kitaplar arasına girmiyor. Yine de önyargımı kırıp okumaya başladım ve bitti.


Her ne kadar bazı noktalara sinir olsam da (Grey'in Ana'ya şaplak atması gibi) beni fazla rahatsız eden bir kitap değildi. Değinmek istediğim bir nokta daha var; Ana çok çabuk Christian'a aşık olmadı mı? Yani daha doğru düzgün tanımadığın sadece adını bildiğin bir adama kapılmak bana saçma geldi. (Başlarda birbirlerinden etkilene, aşık olan çiftleri sevemiyorum.)


Christian'ın, Ana'yı takip etmesi, onu ailesi ile tanıştırması...o sahneler çok hoştu. Birlikte helikoptere binmelerini okurken de ayrı bir zevk aldım. Ve Christian Grey farklı "zevkleri" olan bir adam. Aman dikkat! (=


Neyse...

Grey'in teklifini kabul etmesi ise bende bir şok etkisi yarattı. Sonuçta Grey gizemli bir adam ve ne olacağı, ne yapacağı hiç belli olmayan bir adam.


Ana; masumluğuna inanmadığım bir karakter. Tamam ilkini Christian'a vermiş olabilir ama resmen adamın başına çullandı. Dedim, bu kız nasıl masumluk abidesi. (=


Grey; Her ne kadar "Gizemli, Zengin, Karizmatik ve Ateşli" olsa da sırlarla dolu olan hayatı insanı cezbediyor. Ve Ana ile birbirlerini tamamladıklarını düşünüyorum. Çünkü Gey bütün "ilk"lerini Ana ile beraber yaşadı. Grey'in üzerinde Ana'nın yatıştırıcı bir etkisi olduğunu düşünüyorum.


Ana'nın Grey'e maket hediye etmesi, Grey'in Ana le birlikte uyuması çok hoştu. (Bu sahnelere benden bir yıldız) (=

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Kitabı edebi bulmayanlar var. Bu konu da bayağı bir tartışıldı. Sonuçta siz böyle bir kitap okuyorsanız onun literatüre tarzından bir kitap olmasını beklemeyin!


Kitapta duygular krema gibi anlatılmış, düşünceler sığ kalmamıştı. (Bana göre) Yazarın üslubu da gayet güzel bence. Önyargımdan dolayı serinin devam kitaplarını almamıştım ama okuduktan sonra almadığıma pişman oldum. Çünkü devam kitabını okumak için can atıyorum.


18 yaş ve üstü-ki bunu herkes biliyor- okunabilir nitelikte bir kitap. Ağır erotizm içeriyor. Ona göre hareket edin derim. :)

Pinterest shareGoogle Plus share

4 yorum:

  1. Yorum için teşekkür ederim : ) Fifty ve Crossfire serileri favorilerim arasındadır,iki seride benden tam puan alan serilerdir :)

    Sana katıldığım bir nokta var , bu tarz bir ilişki yaşamadan önce Christian ve Ana arasında farklı bir şeylerin yaşanması iyi olurdu , Hakimiyet Teslimiyet olayına balıklama atlamadan Ana Christian'ı biraz daha tanımaya çalışabilirdi ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de birbirlerini tam tanımadan hemen icraata geçtiler (=
      Ben yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Peki Grey sırlarını anlatıyo mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini anlatmasa da bazı ipuçları veriyor tabi ;)

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI