Ben Ölene Kadar / YORUM

* * *
SPOİLER İÇERİR!
Bana bütün duyguları yaşatan bir kitap oldu. Başta olayların akışı ve monotonluğu beni sıkmıştı. Hatta yarım bırakmış ama sonra devam etmeye karar vermiştim. (Kitapları yarım bırakamama gibi bir huyum var.)
Başta olayların Kate üzerine yoğunlaşmasını sevmedim. Sonuçta geridönenler-numalar arasındaki çatışmayı merak ediyordum. Ve bir de kim bu Şampiyon? Gerçi Vincent olduğunun sinyallerini ilk kitapta almıştık ama bu kitapta emin olmuş olduk.

-Vincent'ın yüzü karardı. "Sen benim için herkesten daha önemlisin ve bunun için özür dileyecek de değilim."

Aralarındaki hainin Arthur olduğunu düşünmüştüm ben. Sonuçta Kate'i toplantıdan kovan kendisiydi. İnsan ister istemez şüpheleniyor. Ama en sonunda aralarındaki hainin Violette olduğunu öğrendiğimde çok koydu bana. Yani insana koyuyor. Meğersem Violette en başından beri Vincent'in peşindeymiş. Amacı ise Şampiyon'u öldürüp güçlerine sahip olmak ve bütün geridönenleri yok edip Paris'in hakimi olmak. 

-Vincent gözleri yarı kapalı, mayışık bir gülümsemeyle mırıldandı. "Kate, sen benim bu güne kadar başıma gelen en güzel şeysin."

Gerçekler açığa çıktığında Violette'e saydırdım, buradan ona selam olsun :D Ne yere bakan yürek yakanmış dedirtti bana. Arthur'un iyi tarafta olması ise ayrı bir konu tabii. Ben hep onun sinsi şeytan olduğunu düşünmüştüm ama neyse..

"Kate, şu an böyle...Karmaşık mısındır?"
"Aslında, buna cevap verme. Tabii ki öylesin. Eğer öyle olmasaydın, sana böylesine vurulmazdım."

Bir de başımıza Kate'in dedesi çıktı. Bence o adam normal değil. Bir işler çeviriyor ama ne olduğu henüz bilinmiyor. Merak ettiğim bir konu bu.

"Madem geldin, madem birlikteyiz artık önceden yaşadığım hayata geri dönmeyi hayal dahi edemiyorum. Seni şimdi kaybedersem ne yaparım bilmiyorum. Seni çok fazla seviyorum."

Merak ettiğim ikinci bir konu ise Vincent'a ne olacak? Violette ile kapışmalarında Violet onu öldürmüş ve bedenini alarak ortalıktan toz olmuştu. Onu öldürdü mü, öldürmedi mi belli değil. Yazar açık kapı bırakmış, sanırım bunu son kitapta göreceğiz. Ki bence Vincent ölmedi. O ölürse kitap biter. :D 

"Ne zaman bir neşe kaynağına ihtiyaç duysam, seni düşünüyorum. Sen benim tesellimsin, Kate. Sırf senin bu dünyada olduğunu bilmek bile, her şeyi anlamlandırıyor. "

NOT: Jules sen ne tatlısın. Adamım ya! 

Başlarda sıkıcı gelebilir, hatta yarım bırakabilirsiniz. Ama sn sahnelerde kitap aksiyon kazanıyor. Biraz sabredin ve ilerleyen sayfaları okuyun diyorum. Son sahnelerde benden beğeni kazanmış olup bu puanı hak etti.

Pinterest shareGoogle Plus share

2 yorum:

  1. Ooo daha neler olacak neler, devamını da okumalısın biran önce!! Ben kitap çıkana kadar meraktan çatlamıştım ki ne güzel sende öyle bir durumda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde seri kitapların hepsi yayınlanınca okuyorum ben seri bekleme derdi kalmıyor :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI