İLK AŞK / Yorum ve Alıntılar

 
John Green'in sevilme nedeni; Sevgilerimle kelimesini sevilme geril kelimesiyle değiş tokuş ederek bunu kitabında yansıtması. Yani böyle bir zekaya sahip bu adam. Karakterlerini sağlam zemin üzerine kuruyor.
John Green'in bıraktığı dipnotlar insanı allak bullak ediyor. İnsanda bir kafa karışıklığı oluyor yani. Bıraktığı notlarda kendinden bir iz bırakması da çok hoş.
 
Bu XIX. Katherine olayı nedir yahu! diyebilirsiniz. (bknz:) Colin, 19 tane Katherine ile tanışmış yani. (Katherine isimli bir kız tarafından 19. sefer tek edilmiş.)
Arabalarına "Şeytan'ın Cenaze Arabası" demeleri de çok zekice.! Off John Green, nerden bulursun bu isimleri bilmem ki... (=



 
 
Hayvani Doygun Burger mı? John Green'in farkı diyebilir miyiz buna, bence diyebiliriz. Yeni kelimeler üretmekte üstüne yok bu adamın. (=
John Green'in karakterleri neden bu kadar tuhaf ve farklı özelliklere sahip kişiler ki??? Ve John Green kafa karıştırma konusunda oldukça başarılı. (=
Bu kitabı 3 kelime ile anlat deseler; "Eğlenceli, Kafa Karıştırıcı ve Enteresan" derdim. (=
Yazarın küçük dipnotlarda bulunması çok hoş.Yararlı ve şaşırtıcı bilgiler öğrenme de iyi bir yöntem.
Karakterlerin küfür ve argo sözler söyledikleri zaman kavanoza bir çeyreklik atmaları fikrine de bayıldım.


Ki.. bu kadar gülücüklü ve yıldızlı yorumdan sonra bu kız ne diyor diyebilirsiniz ama beğenmedim. Bir Aynı Yıldızın Altında'ya bakın bir de bu kitaba. Tamam kurgu güzel, betimlemeler güzel, John Green'i her ne kadar sevsem de beni çok sıktı bu kitap.
İçerisindeki matematiksel denklemler ve teoremleri çözümlemeye çalışmaktan sıkıntı geldi bana. O yüzden sevemedim bu kitabı.
Kaç haftadır elimde sürünüyor bir ben bilirim yani. Bu kitap olmamış John Green o yüzden puanım;3.
İçinizde bu kitabı okuyan ve farklı düşünen var mı?????

Pinterest shareGoogle Plus share

1 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI