Chicago Typewriter │Dizi Yorumu




Adı: Chicago Typewriter 
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Kim Cheol-Kyu
Senarist: Jin Soo-Wan
Yapımcı: Park Ji-Young, Kim Ki-Jae
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi: 65 Dakika

Konusu:
Dizi, 1930’lu yıllarda Japon sömürgesi altında yaşayan ve reenkarnasyon ile günümüzde tekrar dünyaya gelen yazarların etrafında dönmektedir. Günümüzde bu yazarlardan biri kitapları çok satan bir yazar, biri gizemli bir hayalet yazar ve diğeri ise kitapları çok satan yazarın anti-fanı olarak yaşamaktadır.

Yo Ah In (Han Se Joo)

Karakterleri:
Yo Ah-In dizide kitapları çok satan bir yazar olan Han Se-Joo karakterini canlandırmaktadır. Film yıldızlarını aratmayacak bir görünüme sahip olduğu için ona 'Edebiyat Dünyasının İdolü' denmektedir. Onun karakteri melankolik, hassas ve çekingen bir kişiliğe sahiptir ve huysuzun tekidir.

Lim Soo-Jung dizide Han Se-Joo’nun eskiden çok büyük bir fanı olan ancak şimdilerdeyse ondan nefret eden bir anti-fanı Jeon Seol karakterini canlandırmaktadır. O, bir veterinerlik öğrencisidir.

Go Kyung-Pyo dizide bir hayalet yazarı olan Yoo Jin-O karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri oldukça gizemli birisidir.

Kwak Si-Yang dizide Han Se-Joo’nun (Yo Ah-In) rakibi olan Baek Tae-Min karakterini canlandırmaktadır. O, bir roman yazarı ve profesördür. Onun karakteri, Güney Kore Edebi dünyasının en iyi yazarlarından birisinin tek oğludur. O, Han Se-Joo’nun çok popüler olmasını ve kitaplarının çok satmasını kıskandığı gibi aynı zamanda onun yüzünden aşağılık kompleksine girmektedir. Ayrıca Baek Tae-Min, Han Se-Joo ve Jeon Seol’un (Lim Soo-Jung) arasındaki bir aşkı üçgeni içerisinde olacaktır.


Dizi Yorumu:
Diziye başlama sebebim Yo Ah In'dir. Oyunculuğuna, tarzına, mimiklerine düştüm.  Konusu ile de beni acayip kendine çekti. Yalnız beyin yakan bir kısmı var onu söylemeden geçemeyeceğim. Biraz ağır tempoda ilerliyor. Ama 4. ve 5. bölümden sonra konu bir açılıyor, pir açılıyor. Su gibi akıyor bölümler. Fantastik ve romantik ögeler içeriyor. Reenkarnasyon ve hayalet temalı bir dizi. Ama öyle ürkütücü bir yanı yok. Bazı kısımlar acayip komik. Ucundan azıcık dram da içerir. Ben konusunu oldukça etkileyici buldum. Eğer bu tarz değişik kurguları seviyorsanız kaçırmayın derim. 

Bu mükemmel ostu dinlemeden geçmeyin!



Pinterest shareGoogle Plus share

7 yorum:

  1. Japon işgali altındaki döneme özel bir ilgim var bu aradalar, acaba dizide buna çok değiniliyor mu yoksa çoğunluğu günümüzde geçtiği için havada mı kalıyor bu konu? :)) Gerçi iki türlü de dizi izleme listemde :D
    Teşekkürler yorum için :))))

    YanıtlaSil
  2. Geçmişe dönük sahneler de yer alıyor. O dönemdeki zor şartları da gözler önüne seriyor dizi. Geçmiş ile geleceği birbirine bağlıyor. Yoğun olarak ele alınıyor diyemem ama o dönemi hissediyorsunuz. Tavsiye ederim çok güzel bir diziydi. Ben çok sevmiştim ��

    YanıtlaSil
  3. Aşığım bu dizi pp den den anlaşılacağı üzere :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi sjsjsjs :D

      Sil
  4. Film siteleri ilgimi çekiyor. Siteniz ilgimi çekti ve takibe aldım. İnsana davet sitesine de beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ziyarete geldim. Beklerim.

    YanıtlaSil
  6. Konuyla ilgili değil sadece duyuru yapmak istedim...Değerli Blog arkadaşım, İnsana Davet sitesinin mobil uygulamasını bu hafta çıkarttık. Sizi de uygulamayı kullanmaya davet ediyorum, uygulmanın linkini sitemde bulabilirsiniz. Blogger da paylaşımlarınız daim olur inşaallah... Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI