Aşk Bir Masalmış Derken │YORUM


Bütün aşk masallarının başlangıcı güzeldir. Peki ya sonrası?
Darby yirmili yaşlarının sonuna gelene dek gerçek aşka olan inancını yitirmeden beyaz atlı prensini aramış ve sonunda, onu bulmanın imkânsızlığını kabul etmiş genç ve güzel bir içmimardır. Hayatı boyunca yaşadığı ilişkilerden aldığı dersleri bir deftere not alan genç kadın, daha önce yaptığı hataları tekrarlamamaya adeta yeminlidir. Tam da aşka ve sevgiye olan inancını sorguladığı bir dönemde karşısına çıkan Jake'in etkileyici yaklaşımına rağmenkalbini ona kaptırmamakta kararlıdır. Genç adamın ise ondan vazgeçmeye hiç niyeti yoktur ve Darby'nin aşka dair fikirlerini değiştirmeyi kafasına koymuştur. Fakat bu, sandığı kadar kolay olmayacaktır.

________________________________

Başlarda okurken tam benlik bir kitap olacağını ve 5 puanı hak edeceğini düşünmüştüm. Ama okudukça hiç de öyle olmadığını anladım. Öncelikle kız karakter Darby çok güvensiz bir karakter. Yaşadığı olumsuz ve saçma sapan ilişkiler yüzünden aşka olan inancını kaybetmiş bu yüzden de münzevi bir hayat yaşamayı tercih etmiş. Kaldı ki bana göre bütün suç Darby'nin. Neden derseniz yaşadığı ilişkiler saçma sapan.. Nerede dengesiz ve karaktersiz erkek varsa Darby'nin hepsiyle bir ilişkisi olmuş. Hal böyle olunca karşısına doğru düzgün bir erkek çıkınca işleri batırdı. Doğru düzgün erkekten kastım Jake. ♥

Darby ilişkilere, aşka ve erkeklere olan güvensizliği ve başarısız girişimlerinden dolayı Jake'e karşı hep mesafeli. Kendini tam anlamıyla akışa bırakmıyor. Ee haliyle Jake'i de bezdiriyor. Adam haklı şimdi bir şey diyemem. Ama Jake kitap boyunca hiç çizgisini bozmadı. Her ne kadar sabrı sınansa ve bezmiş olsa da Darby'nin peşini bırakmıyor. Çünkü ona deli divane aşık. Zaten adamda aşık olmak için aşka aşık olmayan bir kadını seçiyor. Ne kadar şanslı!!!

Darby her ne kadar Jake'i kendinden uzak tutmak istese de bu gerçekleşmiyor ve kendini Jake ile bir ilişkinin içinde buluyor. İlişkilerinde inişler ve çıkışlar oluyor. Her ne kadar Darby'e sinir olsam da sonunda doğru yolu buluyor. Yani doğru yolu bulmasa Jake'e çok yazık olacaktı.

Darby kendine güvensizliğinden dolayı kitap boyunca kendini eziklettirse de sonunda aşkı buldu. Kaldı ki kitap boyunca arkadaşları ve ailesi Jake'e bir şans vermelerini söylerken Darby bu konuda sonuna kadar direndi. Bu durumda benim sinirlerimi bozdu açıkçası..

Kitapta sevmediğim şeylerden biri de Darby'nin başarısız ilişkilerini not tutarak bunlardan ders çıkarması.. Kendince dersler çıkarmasına bir şey demiyorum ama yaşadığı saçma sapan ilişkileri bütün kitap boyunca bize okutarak yazar beni çok sıktı. Geçmiş ilişkileri bu kadar uzatmak yerine kısaca bahsetse daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Kitapta sevdiğim tek şey Jake oldu. Onun ne istediğini bilen halleri ve çabası kitap boyunca sürdü ve ne istediğini bilen, kararlı karakterleri severim. Kitabın eğlenceli ve komik bulduğum yanları da oldu tabi ama benim için orta karar bir kitaptı.

Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI