Nil Sefa Öneş || Röportaj



Klasik bir soru ile başlayalım. Nil Sefa Öneş kimdir? Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

  • Aslında kendimi anlatmayı pek beceremem, fakat içimde birkaç kişinin yaşadığını düşünüyorum epey zamandır. Sanırım bu da yazmanın verdiği bir şey olsa gerek. Bazen çok çılgın olabilirken en olmaz şeylerin baş rolünde kendimi bulabilirken bazen de çok sessiz sedasız kimliğime bürünebiliyorum. Ya da fırtına öncesi sessizlik diyelim buna :D Bunun dışında vücut geliştirme ve fitness antrenörüyüm. 

Radin Efsanesi'nin türüne göre farklı bir konusu var. Kitabın oluşum sürecini anlatabilir misiniz?

  • Aslında kitabı yazmaya başladığımda konusu böyle değildi. Sonra rüyalarım girdi devreye. Sanki bizi anlat der gibi görülen rüyalardı onlar. Bu yüzden kitabımda rüyalara oldukça çok yer verdim. 
Ceylin ve Radin isimlerinin oluşum hikayesini de merak ediyoruz. Bu isimler nasıl ortaya çıktı?
  • Aslında Ceylin Ve Radin isimlerinin içinde kendi harflerim var. Her kahraman aslında yazarın kendisidir. Ben de bu yüzden kendi ismimden de alıntılar yaptım. İki ismi de ter çevirerek okursanız benim adımın baş harfleri ortaya çıkıyor :)
Kitapta yaşanan olayların tamamı olmasa da gerçek hayattan esinlenilmiş kısımları var mı?
  • Her kitap gibi bu da %50lilik bir kısmı gerçek ama Radin gibi bir erkeği tanımayı gerçekten çok isterdim. O gerçekten eşsiz ve hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak bir erkek... 
Radin Efsanesi'ni seri olarak mı düşündünüz? Yani bir devam kitabı olacak mı, yoksa tek kitap olarak mı kalacak?
  • Seri olarak şuan düşünmüyorum ama ben senaryo da yazıyorum. İki filmim var yazmış olduğum eğer onlar çekilirse bu kitabı senaryoya aktaracağım. O zamana bir seri düşünüyorum ...
Yazdıklarınızı wattpad ya da başka sosyal platformlarda paylaşıyor musunuz? Ya da paylaşmayı düşünüyor musunuz?
  • Yazılarım ara sıra bir İnternet sitesinde yayınlanıyor. Wattpad de hiç yazmadım.
İlk kitabınız olan "Mayıs Tarlasında Yürümektir Aşk" kitabınızın konusundan kısaca bahseder misiniz? Radin Efsanesi ile benzer yönleri var mı? İlk kitabınızı yeniden yayınlatmayı düşünüyor musunuz?

  • O da aşkı araraken ölen bir genç kızın öyküsü. Tabii gerçek bir ölüm değil. Ama bazen insan yaşarken de öldüğünü düşünebilir. Orada da birbirini çok seven, ama ayrılmak zorunda kalan Asya Ve Poyraz'ın hikayesi var. Sonuç itibari ile ve isminden de anlaşılabileceği gibi Aşk gerçekten mayın tarlasında yürümek değil midir bazen. 
Kitaplarınızın basılacağını öğrendiğinizde neler hissettiniz? Böyle bir şey bekliyor muydunuz?
  • İlk kitabım basıldığında bir rüyada olduğumu düşünüyordum. Çünkü ben 9 yaşında yazmaya başlamıştım. Bu benim hayalimdi ve onu ellerimde tutuyordum artık. 
Türünüz dışında farklı bir türe yönelmeyi düşünüyor musunuz? Ya da ben şu tür yazmayı planlıyorum dediğiniz kurgularınız var mı?

  • Şu an yazığım kitap tamamen fantastik ama yepyeni bir aşk öyküsü. Çok öğretici ve dokunaklı bir hikayesi var... Şimdilik bu kadarından bahsedeyim :D
Son olarak şu an da yazmakta olduğunuz ya da yayınlatmayı düşündüğünüz bir hikayeniz var mı?
  • Aşk tek kelime ile sadakattir. Birlikte eğlenemeyen insanlar mutlu olamazlar, eğleneceğim adam, evleneceğim adamdır.. Diyelim bir de sevgiler herkese ve tüm okurlarıma :)


Bu güzel röportaj için Sevgili Yazarımız Nil Sefa Öneş'e sonsuz teşekkürlerimle...




Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI