KGBT 6. Tur || Tek İsim Tek Kader - J.Green & D.Levithan | Yorum

Kitap Gurmeleri ile Blog Turları'nın ikinci gününde Tek İsim Tek Kader yorumum ile karşınızdayım! Kitabı bitirdiğimde "vayy canına" dediğim doğrudur! Başlarda her ne kadar sıkılsam da bir yetmiş yüz sayfa sonra kafanızdaki bütün soru işaretleri yanıt buluyor ve kendinizi akışa bırakıyorsunuz. 

Will Grayson, Tıfıl Cooper ile kendi halinde takılan biridir. Tıfıl Cooper'ın amacı ise hayalinin oyununu gerçekleştirmek ve arkadaşı Will Grayson'un mutlu olmasını sağlamak.

Bunun bilinciyle Tıfıl kendi hayat hikayesinden oluşan oyununu canladırmak için okuldan gereken bütçeyi sağlıyor ve çalışmalara başlıyor. 

Öteki Will Grayson ise internette tanıştığı bir çocuk ile samimiyeti ilerletiyor ve bir gün onunla buluşmak için sözleştiğinde öğrendiği gerçekle yerle bir oluyor. Uzun zamandır konuştuğu kişi sınıf arkadaşı bir kız çıkıyor. Bunu öğrenen Will yıkılıyor haliyle ve buluşma yerine gittiğinde kendini aldatılmış ve yalnız hissediyor. Tam bu devrede araya Tıfıl giriyor birbirlerine ilk görüşte aşık oluyorlar. O günden sonra da Tıfıl onu hiç yalnız bırakmıyor. Tabi ilişkileri inişli çıkışlı ilerlese de birbirlerinden kopmuyorlar.

Esas Will Grayson ise sonunda aradığı aşkı Jane'de buluyor. Tıfıl'ın sergilemiş olduğu oyun kendi hayatlarından bir parça taşırken, bu oyun ile Tıfıl, Will'i ne kadar sevdiğini gözler önüne sermiş oluyor. (Arkadaşça tabi! :D)

Beni rahatsız eden kısımlar olduğunu kabul ediyorum ama hikayenin amacını anladığınızda sizi şaşırtan bir kitabı elinizde tuttuğunuzu anlamış oluyorsunuz. Kitabın vermek istediği mesajı sevdim ben. J. Green'i ve onun ergenlerini seviyorsanız bu kitabı da seveceğinizi düşünüyorum. :)

Facebook üzerinden 3 kişiye hediye ediyoruz. Katılmak için: TIK TIK!
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI