Aşkın Müziği / Yorum

Stage Dive#1 
* * *
Okurken beni psikopata bağlayan, yer yer sinir eden, bazen de güldüren eğlenceli bir kitaptı. Kitaba başlarken puanım ikiydi. Ama sayfalar ilerledikçe çıta biraz daha yükseldi.  
Her ne kadar konu klasik olsa da... Klasikten kastım; Aile bağlarıyla arasında problem olan sorunlu bir adam, günlük gülistanlık yaşayan masum bir kız. Konu bana göre klasikti ama kitap kendini okutuyordu. Şeytan tüyü vardır nedir bilmem ama iki gün gibi kısa bir sürede bitirdim. 

Kitapta en sevdiğim karakter "Mal" oldu. Çatlak matlak ama sevdirdi kendini. David'e bazı yerlerde sinir olmadım değil. Özellikle Martha'nın onu öptüğü sahnede kan beynime sıçradı! 
Bu durumda Evelyn biraz kolay affetti gibi geldi bana. Biraz daha süründürseydi güzel olurdu :D Birlikte pizza yaptıkları sahneleri beğendim. Yalnız beni rahatsız eden bir kaç nokta var.

Çeviriden mi kaynaklı yoksa yazarın üslubu mu böyle bilmiyorum ama cümleler katledilmiş gibi geldi bana. Bir cümle de şimdi zaman kullanırken bir cümlede geçmiş zaman kullanmanın mantığını anlamıyorum ben. Komik geldi bu durum bana. Okurken rahatsız etti. Ama neyse.. Eksikleri vardı ama yine de güzeldi. Mal ve David ikilisinin diyaloglarını beğendim. Kardeş olsalar bu kadar sevimli olurlardı.
Kurgu bakımından beğendim. O başlangıç kısmı güzeldi. Evelyn'in David ile evlenmesi ödül müydü ceza mıydı bilemedim şimdi :D Birlikte güzel bir ikili olmuşlar.

Bir de benim anlayamadığım bir şey var. Bu yazarlar bir müzik grubunun hayatını anlatmaya başlarken neden hep gitaristleri kullanıyorlar anlamıyorum. 

David, nasıl bir adam çözemedim ben. Şeytan tüyü var bu çocukta. Kendini hem sevdiriyor hem de nefret ettiriyor aynı zamanda. Ama son sahnelerde bütün hayatını Evelyn'e uydurmasından dolayı onu takdir ettim.

Bir de David ile Evelyn'in sürekli birbirlerinin üzerine atlamaları sevmedim. Beni biraz rahatsız etti. O sahneler azaltılmış, diyaloglar arttırılmış olsaymış daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.

Söylemeyi unutmuşum; "küçük gelin" ve "kocam" kelimesini hiç sevmedim. Kitapta o kadar çok çekiyordu ki artık bir yerden sonra sıkıcı geldi. Sinir krizi geçirecektim ya. "Kocam" nedir! 

Kitabın orijinal kapağını hiç beğenmedim! Yabancı Yayınları iyi iş başarmış kapak konusunda. Onları takdir ettim! ;)

Kitaba puanım 3,5 ile 4 arasında ama sanırım 4 puan vereceğim. Okurken beni sıkmayan eğlenceli bir kitaptı. Öyle ayılıp bayılmadım ama devam kitabını da merak etmiyor değilim hani. Boş zamanlarınızda okuyabileceğiniz eğlenceli bir kitap.

NOT: Kristal Kitap blogundaki Okuma Partisi için okunmuştur!
Partiye katılmak için; TIK TIK!
Pinterest shareGoogle Plus share

4 yorum:

  1. Bu tarz müziğin karıştırıldığı aşk kitapların ya baterist ya da gitarist var nedense :D Yazarlar anlaşmışlar gibi hep aynı karakterler var zaten. Geçmişi kötü adam , masum kız , zorla tanışmalar :D Artık konusu daha farklı olan kitapları okumak istiyorum bir süre sonra. Bu arada kocam lafına bende sinir olurum okursam :D Kocam nedir ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviriden dolayı mı bilmiyorum ama sıkça "Kocam" kelimesi geçiyor kitapta. Bir yerden sonra tahammül edilmesi zor oluyor. :/

      Sil
  2. YA kitaplarında hep 16 yaş karakterleri kullanılır. NA kitaplarında da çift arasındaki ilişki hep ileri boyutta lanse edilir. Birinin diyolagları çok çocukça geliyor diğeri ise diyalog kıtlığı yaşıyormuş gibi duruyor. :) Anlam veremiyorum. Biride çıkıp bu düzeni değiştirse ne güzel olur! Bizde rahat rahat okuruz kitabı değil mi? :)

    Bende Kocam kelimesini sürekli okumaktan bir yerden sonra sıkıldım. Ve sürekli özür okumaktan teşekkür okumaktan. Yazar biraz kendini tekrar etmiş gibi fakat her şeye sıkmadan okutuyor kendisini. Eğlenmek isteyerek okunduğu zaman problem yok. :) Ama şahene bir kitap beklendiği zamanda hiç keyif alınmıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin ortası yok mu? Olsa ne güzel olur dediğin gibi. Ya da bize mi hep bu tarz kitaplar denk geliyor bilmiyorum. :/

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI