Ardında Bıraktığın Kadın / YORUM

 
Bu kitap kaç gündür elimde sürünüyor bir ben bilirim bir de kitabın kendisi. Ay başından beri okumaya çalışıyorum. Önce yarım bıraktım sonra yeniden başladım ama olmuyor arkadaş. 180.sayfaya kadar dayanabildim. Benim de sabrımın bir sınırı var. Jojo Moyes hiç üşenmeden 510 sayfa nasıl yazmış bu kitabı anlamadım. 200 sayfa olsa ne olurdu sanki. Bu kadar fazla uzatmanın ne gereği vardı ki.. Sadece Sophie'nin hikayesini okudum, Liv'in hikayesini de merak etmiyorum. Jojo Moyes'in bu zamana kadar 3 kitabını okudum ve okuduğum 3 kitapta beni hayal kırıklığına uğrattı. Yazarın kalemini, anlatım tarzını beğenmedim. Bana hitap etmiyor. İnsanı içine çeken tarzda yazmıyor bana göre. O 180 sayfayı okurken o kadar sıkıldım ki kitabı yere fırlatma aşamasına kadar geldim. Bu kitabı okurken sinirlerim bozuldu resmen. Harcadığım zamana üzüldüm. Okuyanlar, beğenenler ne düşünür bilmiyorum ama Jojo Moyes benim için bitmiştir. İstediği kadar kitap çıkartsın dönüp yüzüne bile bakmam. Kusura bakma Jojo Moyes ama tarz değilsin! diyerek bir göndermede de bulunduktan sonra yorumumu bitiriyorum.
* * *
Puanım; 1

Pinterest shareGoogle Plus share

4 yorum:

  1. Zaten pek ilgimi çekmiyordu, en iyisi hiç girişmeyeyim ben Jojo Moyes okumaya

    YanıtlaSil
  2. Bana hitap etmedi 180 sayfa zor dayandım.

    YanıtlaSil
  3. Herkesin fikri farklı olabilir tabiki ama Jojo Moyes kesinlikle çok kaliteli bir yazar.Bana da ilk başlarda sıkıcı geldi ama sonunda ne kadar kaliteli ve muhteşem bir kitap.O kadar ayrıntılı olmasının sebebi ise insanların ayrıntılara kafa yorarak düşünmesini sağlamaya çalışması.Ama eğer sen illa ayrıntısız olsun diyorsan 4.sınıf kitapları var,3 cümleli,onları tavsiye ederim :) Ve bence kitabın sayfasının çok ya da az olmasının sıkıcılık ile bir alakası yok , ben 50 sayfalı bir kitaptan sıkılıp biriyim.Uzun lafın kısası,kaliteli insanlar,kaliteli kitaplar okur.Ve tabiki senin fikrin ama çok değerli bir yazar olan Jojo Moyes'i böyle yargılayamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana pek hitap eden bir yazar değil. Yazdığı tür benim tarzımda değil. Renkler ve zevkler meselesi diyorum. Yazarı seven tabi ki olabilir ama tarzı bana hitap etmiyor ya da okumuyorum diye kalitesiz insan, kalitesiz bir okur olduğumu düşünmüyorum. Burada yargılamak yerine bana hitap etmediğini açıklamak istedim. Okuyanı, seveni elbette vardır. Saygı duyarım. Sen niye bu yazarı okuyorsun falan demem. Kısacası bu durum yine belirtmek isterim ki; renkler ve zevkler meselesi...

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI