Pinokyo'nun Rüyası ~ Yorum


Herkese Merhaba!

Çok sevdiğim yazarın çok sevdiğim kitabının yorumu ile karşınızdayım. Eğer beni takip ediyorsanız Selvi Atıcı'yı ve kitaplarını ne kadar sevdiğimi de biliyorsunuzdur. Her neyse..:) Renkli Kalemler ile Blog Tur sayfası kitaba tur düzenliyor ve iki kişiye hediye ediyor. Bende konuk yorumcu olarak bu ekibin içinde yer alıyorum. :D 

Detaylar için; TIK TIK! 

Kitap Tanıtımı İçin; TIK TIK!

Yazarla İletişime Geçmek İçin; TIK TIK!

Satın Almak İçin; Kitap YurduOku Okuİlk Nokta





♥ Pinokyo'nun Rüyası, Kayıp Şehir Serisinin ikinci kitabı. İlk kitap ise Kimliksiz. Ama bağımsız olarak da okuyabilirsiniz :) İlk kitap Kimliksiz'de Doktor Ömer olarak tanıştığımız karakterimizin hikayesini Pinokyo'nun Rüyası'nda okuyoruz.

♥ Doktor Ömer, babasından nefret eden, annesinden uzakta yaşayan ve kadınlarla ilişkileri sallantı da olan esas oğlanımızdır. Ama bunun dışında iyi bir kalbi vardır ve oldukça yardımseverdir. Durumu olmayan hastaların masraflarını karşılayacak kadar iyidir hatta.

♥ Gazel, babasını küçük yaşta kaybetmiş, hasta anne ve kardeşine bakmak için okuldan ayrılmış, konfeksiyonda çalışan esaslı kızımızdır. Gazel de hayata kötü bir başlangıç yapmıştır.

♥ Ömer; çapkın ve kısa süreli ilişkileri ile bütün okları üzerine çeken bir karakter. Ukala ve kendini dünyanın sahibi sanan tavırlarıyla hastanede ve çevresinde pek sevildiği söylenemez.. Uzun süreli bir ilişkisi var; Deniz. Şirret kadının teki! Ona buradan tüm zehirli oklarımı fırlatıyorum. :P Okuyunca ne demek istediğimi anlarsınız.. :) 

♥ Ömer'in hayatına Gazel'in girmesi ile Ömer de küçük çaplı değişiklikler başlıyor. Ömer'in hisleri artık öyle bir boyuta ulaşıyor ki Gazel'den başka bir şey düşünemez oluyor. Ömer Gazel'den uzak durmak için büyük bir çaba sarf etse de kaçınılmaz olan gerçekleşiyor..

♥ Ömer'in baştaki çapkın erkek hallerine biraz sinir olduğumu söyleyebilirim ama hayatına Gazel'in girmesi ile değişime uğraması ve gönlümüzü fethettiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Ömer'in özellikle Gazel çok seviyor diye ona her gün - tartışmasız her gün- çikolata getirmesi ile bizi kendisine hayran bıraktı. Bir erkek düşünün; size her gün çikolata getirecek, sizi her şeyden korumaya çalışacak ve gözünüzün içine bakacak... Yani kim böyle bir erkek istemez ki.. İşte bu söylediklerim tam anlamıyla Ömer'i ifade ediyor..

♥ Ömer... O bir İmmortal! O bir Zibidi Gonzales! O gönlümüzün doktoru! Okurken Ömer'e ağzınız sulana sulana hayran olacaksınız benden söylemesi..

♥ Gazel ise masumiyetin hayat bulmuş hali.. Ailesi için bir çok fedakarlık yapmış ve hayatın ona üst üste vurduğu darbelere göğüs germiş, güçlü ve sağlam bir kadın karakter! Gazel her ne kadar çocuksu ve masum görünse de derinlerde bir yerde o bir savaşçı! Onu sevmemizin nedenlerinden biri de bu.. :)

♥ Kitapta hem macera, hem komedi hem de aşk unsurları bolca var. Özellikle işin komedi kısmında çok güldüğüm sahneler olduğunu da belirteyim. :D Yazarın kalemi oldukça akıcı. Başladığınız an kitap bitiyor ve "keşke bitmeseydi" ya da "ne çabuk bitti" derken buluyorsunuz kendinizi.. En azından kitabın benim üzerimdeki etkisi bu yönde..

♥ Kitapta Deryal&Burcu ve Adem&Şirin çifti de yer alıyor ve onları görünce çok sevindim. Onların sahnelerini okurken onları ne kadar özlediğimi de fark etmiş oldum. Deryal ve Adem severlere buradan duyurulur.. :) 

♥ Değinmek istediğim bir konu var. Selvi Atıcı'nın kalemi bence sihirli.. Yani var bir şeyler.. Çünkü her yazdığı kitabında çıtayı bir tık daha yükseltiyor ve kendini tekrarlamıyor. Bence yazarın kalemini yurt dışına da tanıtmak lazım. :D 


♥  Kitabın kapak resmi de içeriğiyle uyumlu.. Uzaktan pek belli olmasa da insanı içine çeken bir tarafı var. Üzerindeki kabartmaları ve baskısını da sevdim. :) Kitabın ciltli halinin olması da tadından yenmiyor tabi.. :)

♥ Son olarak macera - aşk türünde kitapları seviyorsanız Pinokyo'nun Rüyası tam size göre.. Okuyun ve Ömer'in çekimine sizde kapılın! Son olarak kitabı okumayanlara şiddetle tavsiye ediyorum! 
Kitaba Puanım; 5 / 5 
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI