#Mimlendim! Kitap Senaryoları


Ezgi, olmasa ben öksüz yetim kalacağım yani bu mimler yüzünden. ;) 
Etiketlediklerim; Bir Otakunun Dünyası
Tek tek etiketlemeye üşendim. İsteyen herkes yapsın, biz de görelim :D

* * * 
1. Bütün kitaplarından kurtulman gerekiyor. Sadece belirli türlerden (Fantastik, Kurgu olmayan ve senin seçtiğin bir tür) birer tane kitap kalabilir. Hangi kitaplar kalırdı?
Bu cevabı aynen Ezgi'den kopyala-yapıştır yapıyorum :D
Ya hep ya hiç! Eğer tüm kitaplarımı atacaksam hepsini atarım. Ne o öyle? Bir anne evlatları arasından seçebilir mi? Ya da bir abla kardeşlerini ayırabilir mi? Bir kitap kurdu nasıl kitaplar arasında ayrımcılık yapsın? Bir de türlere falan girmiş. Irkçılık bu, itiraz ediyorum sayın yargıç!

2. Kitapçıdasın ve senden küçük birinin annesine okumayı sevmediğini söylediğini duyuyorsun. Ama annesi onun bir kitap alması konusunda ısrar ediyor. Yanlarına gidiyorsun ve okumayı fazla sevmeyenler için uygun olduğunu düşündüğün bir kitabı öneriyorsun. Bu hangi kitap?
Hiç karışmam öyle işlere ya. Sonuçta renkler ve zevkler farklı. Ama çizgi roman falan okunabilir, alışkanlık kazandırmak için.

3. Kendini iyi hissetmiyorsun ve toparlanmaya ihtiyacın var. İyi bir ruh haline girmek için hangi kitabı okursun?
Fark etmez, her hangi bir kitap olabilir. İyi ve kötü ruh halinde olmam hiç bir şeyi değiştirmez. O an elimde hangi kitap varsa onu okumaya devam ederim. Ya da yeni bir kitaba başlarım. Ya da'nın da ya da'sı şiir kitabı. :D

4. Küçüklüğüne zaman yolculuğu yapıyorsun. O zamanki hangi kitaba kendini kaptırırdın?
Bu çocukluk sorularını sevmiyorum ya. Nereden bileyim ben şimdi çocukken hangi kitapları okuduğumu. Bu soruyu es geçiyorum.

5. Arkadaşın sana 4 günlük bir tatil sürprizi yapıyor ve bavul hazırlaman için sadece 1 saatin var. Yolda okumak için hangi kitabı alırdın?
Okumadığım kitaplardan 1 ya da 2 tanesini yanıma alırdım. Kalınsa 1, inceyse 2 :) Aman boş ver. 2 tane alırdım, garanti olurdu :D

6. Evin soyuldu! Endişelenme, her şey yerinde ancak kitaplığın yağmalanmış. En çok hangi kitabının güvende olmasını isterdin?
Bu cevabı aynen Ezgi'den kopyala-yapıştır yapıyorum :D
Sizi birinci soruya yönlendireyim: NASIL SEÇEYİM KİTAPLARIM ARASINDAN BEN?

7. Arkadaşın kitabını ödünç alıyor ve berbat bir hâlde geri getiriyor. Hangisini yapardın? 
a) Fark etmemiş gibi davranırdın. 
b) Aynısından sana almasını isterdin. 
c) Gizlice onun bir kitabına da aynısını yapardın.
Böyle bir olay başıma geldiği için tepkim aynen şöyle olurdu; İçten içe kendimi yiyip bitirsem de fark etmemiş gibi yapardım ama bir daha ona ömrü billahi ödünç kitap vermezdim. Bana ne canım gitsin kitapçıdan alsın, aynısı orada da var.  
Pinterest shareGoogle Plus share

2 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI