Kanatlar / Peri Serisi#1 - YORUM

 
KANATLAR
YAZAR : Aprilynne Pike
ORİJİNAL ADI : WINGS
Seri Bilgisi: Peri Serisi#1
Türü:Fantastik
ÇEVİRİ : Çiğdem Öztekin
PEGASUS YAYINLARI
320 SAYFA
Goodreads Puanı: 3.76
Benim Puanım: 3 / 5

*
Karakterler : Laurel , Tamani , David , Barnes vb...
*
Laurel , periler tarafından dünyaya gelen bir peridir . Henüz küçük bir bebekken bir ailenin kapısına bırakılır . 15 yaşına gelene kadar peri olduğundan haberi olmayan Laurel bunun peşine düşer ve en büyük destekçisi David'dir. Peri olduğuna  bile inanamazken kendini Tamani'nin çevresinde bulur. Tamani , Laurel'in periler diyarındaki erkek arkadaşıdır . Laurel'in insanların arasına karışması için Tamani destek olmuştur. Amaç ise : Laurel'in perilerin geçidi olan bölgeyi koruması için görevlendirilmiştir. Verildiği aile ise Laurel'in peri olduğunu bilmemektedir . Laurel'in koruması gereken bir ailesi ve bir peri diyarı vardır . Tüm bunların dışında en büyük destekçisi David'dir ve Laurel'i hiç yalnız bırakmaz. Laurel tüm ailesini ve periler diyarını trollerden yani Barnes'den korumak zorundadır.
*
Yorumum:
Yazar Laurel'in bitki mi yoksa peri mi olduğuna karar verememiş gibi geldi bana . Çünkü Laurel insan değil bu kesin ama peri mi onu da tam anlayamadım doğrusu . Bu arada Laurel bir sonbahar perisidir ve sadece sonabahar da kendini gösterir. Kitabın adı kanatlar ama içerik ile pek uyuşmamış gibi geldi bana . Çünkü Laurel , sonbahar mevsiminde çiçek açmaktadır ve kalbi yoktur. Nabzı atmamaktadır ve bit bitki gibi yaşamaktadır. Sadece sebze ile beslenmektedir.
Kitabın genelini beğendim . Tamani , Laurel ve David üçlüsüne bayıldım ve serinin ikinci kitabında neler olacağını çok merak ediyorum.
Perilerin gizemli ve sihirli dünyasını merak ediyorsanız bu seri tam size göre...
 

16 yorum: