Kağıttan Kentler / ALINTILAR

 
*
Baloyla ilgili hiçbir şey bana kesinlikle cazip gelmiyordu . . . ne yavaş dans etmek , ne hızlı dans etmek , ne elbiseler ne de kiralık smokin . Smokin kiralamak , bana önceki kiracısından gelen korkunç bir hastalığa yakalanmanın kusursuz bir yolu gibi görünüyordu ve dünyanın tek kasık biti taşıyan bakiri olmaya hevesli değildim .
*
Üniversite : girmek ya da girmemek .
Bela : bulaşmak ya da bulaşmamak .
Okul : A almak ya da D almak .
Kariyer : sahip olmak ya da olmamak .
Ev : büyük ya da küçük , satın almak ya da kiralamak .
Para : sahip olmak ya da olmamak .
Hepsi çok sıkıcı .
*
" Burada güzel olmayan şey işte şu : Buradan pası , çatlak boyaları filan göremiyorsun ama bu yerin gerçekte ne olduğunu görüyorsun . Plastikten yapılmış kadar bile sağlam değil . Kağıttan bir kent . Yani şuna bir bak , Q , bütün şu çıkmaz sokaklara , aynı yere dönen caddelere , parçalanması için inşa edilmiş bütün şu evlere bak . Kağıttan evlerinde yaşayan bütün şu kağıttan insanlar , kendilerini ısıtmak için geleceği yakıyorlar . Bütün kağıttan çocuklar , bir serserinin kağıttan büfeden onlar için aldığı birayı içiyor . Herkes bir şeylere sahip olma çılgınlığıyla kendini kaybetmiş . Bütün bu şeyler kağıt inceliğinde ve kağıt kırılganlığında . Ve bütün insanlar da . On sekiz yıldır burada yaşıyorum ve hayatımda bir kez olsun gerçekten önemli bir şeyle ilgilenen tek bir insanla karşılaşmadım . "
*
" Ama bu geriye kalan son ipti . Kesinlikle önemsiz bir ipti ama son ipti ve her kağıttan kızın en azından bir tane ipe ihtiyacı vardır , değil mi ? "
*
Başkalarının rüyaları kadar sıkıcı olan hiçbir şey yoktur.
*
...
Sonra Jase'in Lexus'una binip garaj yolunda geri geri giderek , gittiler . Ön kapıyı kapatır kapatmaz , Ben feryat kopardı . "Ahhhh . Ah , sevgili Tanrım , elim ." Yumruğunu sıkmayı denedi ve irkildi . "Sanırım Chuck Parson karnına bir ders kitabı yapıştırmıştı."
"Onlara karın kası deniyor," dedim.
*
Kağıttan kentlere gideceksin ve asla geri dönmeyeceksin.
*
...
"Yani bir noktada gökyüzüne bakmayı bırakmak zorunda kalacaksın ya da bir gün aşağı bakıp kendinin de uçup gittiğini göreceksin."
*
Hayatını bir anda çeker atarsın . . . yara bandı gibi .
*
Sonsuza dek şimdilerden oluşur .
*
-Hiçbir şey asla hayal ettiğin gibi olmuyor .
-Evet doğru . Ama hayal etmezsen hiçbir şey de gerçekleşmez . Hayal etmek kusursuz değildir.
*
Pinterest shareGoogle Plus share

Kağıttan Kentler / YORUM

 KAĞITTAN KENTLER
YAZAR : JOHN GREEN
ORİJİNAL ADI : PAPER TOWNS
PEGASUS YAYINLARI
320 SAYFA

Goodreads Puanı : 4.10
Benim Puanım : 3 / 5
 
 
Kağıttan Kentler okudum ve bitti .  Kitap bitti ve ben kaldım öyle . Bir şey anladım mı orası şüpheli . John Green felsefi bir kitap yazmaya çalışmış sanırım . Bu kitabı anlayan beri gelsin . Aynı Yıldızın Altında kadar olmasa da güzeldi . Sanırım ben John Green'in üslubunu seviyorum , o yüzden bu kitabı da sevdim .
Margo denilen esas kızımı kaçtı gitti ve Quentin ile arkadaşları onu aramaya çıktı . Kitabın sonunda neden gittiğini , neden kaçtığını falan anlıyoruz . Yazar son sayfalara gelene kadar hiç bir açıklamada bulunmamış. İpuçları ile kızı buldular sonunda .  Sıkıldım mı hayır , ama bir Aynı Yıldızın Altında kadar olabilir mi hayır . Yazarın üslubunu seviyorum ve diğer kitabını da okumayı düşünüyorum .
Kitabı anlamlandıramamamdan dolayı ve Margo'ya uyuz olmamdan dolayı puanım 5 üzerinden 3 . Kusura bakma John Green bu kez olmamış .

Pinterest shareGoogle Plus share

WG#3 Ne Yazıyorum ?

Ben de wattpad da hikaye yazıyorum.
Şimdilik bu hikayelere ağırlık veriyorum.
Onlar bitince yazacağım daha çok hikaye var.
Göz atmak isterseniz beklerim.
Desteklerinizi bekliyorum.

1- Aşk Tutsağı ( TAMAMLANDI )
*
2-Tehlikeli Dans (Devam Ediyor)


Okumak İsterseniz ;
*
3-Bilinçaltı (TAMAMLANDI)
Okumak İsterseniz ;
*
4-Gölgede Dans (ASKIDA)

 Okumak İsterseniz;

Pinterest shareGoogle Plus share

Melez / ALINTILAR

 
 
*
 
Safkanlar ; son derece güçlü bir ırktı . Dört elementi (hava , su , ateş ve toprak) iradeleriyle kontrol edebiliyor , saf gücü manipüle ederek sihirlere ve ikna büyülerine dönüştürebiliyorlardı . Safkanlar becerilerini asla başka bir safkana karşı kullanmazlardı . Böyle yapmak hapsi boylamak , hatta bazı durumlarda ölüm demekti. / SAYFA 12
*
Kim beni suçlayabilirdi ? Aiden...cazibenin vücuda gelmiş haliydi . Kah onun adaleli kollarına ağzımın suyu akarak bakıyor , kah bu kadar çevik hareket etmesini kıskanıyordum .  Ama onun tek becerisi , ağzımı hayretten açık bırakmak değildi . Hayatımda bana karşı bu kadar sabırlı ve hoşgörülü başka birini hiç tanımamıştım.   / SAYFA 105
*
Melez olsaydı kendimi çoktan onun kollarına atmıştım.
Ama Aiden lanet olası bir safkandı.
Mükemmel derecede güçlü parmaklara ve... bana kendimi midemde kelebekler uçuyormuş gibi hissettiren o gülüşe sahip lanet olası bir safkandı . Bir de bana bakışı , gözlerinin bir anda griden gümüş rengine dönüşüvermesi , beni şu an bile etkiliyordu . Küçük , budala kalbim güm güm atıyordu. / SAYFA 136 - 137
 
*
Pinterest shareGoogle Plus share

Melez / YORUM


 
MELEZ
ORİJİNAL ADI : Half Blood / A Covenant Novel
YAZARI : Jennifer L. Armentrout
SERİ BİLGİSİ : MELEZ SÖZLEŞMELERİ#1
ÇEVİRİ : Bilge N. Zileli Alkım
TÜRÜ : Fantastik
DEX YAYINLARI
332 SAYFA

Goodreads Puanı : 4.21
Benim Puanım : 4/5
 
*
 
Ben bu seriye bayıldım . Her ne kadar Alex'e sinir olsam da Jennifer kalemini konuşturmuş, yine . Alex'in inatçılığı ve dik başlılığı az kalsın ölümüne neden olacaktı. Hani onu geçtim onun yüzünden Caleb de kim vurduya gidecekti ki sonunda Seth ve Aiden'ların gelmesi ile kıl payı kurtuldular. Caleb ölse üzülürdüm şimdi , bunları hak etmiyordu . O sadece arkadaşına yardım etmek için oradaydı ve kim derdi ki iblis'lere yem olacaklarını . Neyse.

Jennifer'ı seviyorum. Kalemi güçlü bir yazar ve onun kitaplarını okumaya bayılıyorum. Fantastik kitapların kraliçesi benim için . Bendeki yeri ayrı Jennifer'ın .

Çoğunluk Seth'i sevse de ben Aiden'ı daha çok sevdim. Serinin diğer kitaplarında ne olur bilemiyorum ama şimdilik gönlüm Aiden'dan yana. Bu arada Alex'e fena gıcığım var. O yüzden bir puan kırdım maalesef . Bu arada Seth'in , Apollon olması da cezbetmedi değil hani . Serinin diğer kitaplarında neler olacak çok merak ediyorum .
Yurtdışı kapakları :
Pinterest shareGoogle Plus share

Ejderin Aşkı / YORUM

 

 


EJDERİN AŞKI
ORİJİNAL ADI : Dragon Actually
YAZARI : G.A. AIKEN
SERİ BİLGİSİ : DRAGON KİN#1
ÇEVİRİ : Alp Levi
TÜRÜ : Fantastik
EPHESUS YAYINLARI
392 SAYFA
Goodreads Puanı : 4.02
Benim Puanım : 4/5
 
 
Tehlikeli . . . Eğlenceli . . . Ve ateşli . . .
Okurken çok keyif aldığım bir kitaptı . Okuyan herkes komik ve eğlenceli olduğunu dile getiriyor zaten ki benim içinde öyle . Yok edici Fearghus ve Kanlı Annwyl çiftine bayıldım . Kitap iki bölümden oluşuyor.
Birinci Bölüm : EJDERHA AİLESİ .
İkinci Bölüm : ATEŞLER VE ZİNCİRLER.

İki bölümü de çok sevdim. İlk bölümde Fearghus ve Annwly çifti ile karşılaşıyoruz . İkinci bölümde ise Rhiannon ve Bercelak çifti ile karşılaşıyoruz . Ve ben bu iki çifti de çok sevdim . Serinin diğer kitaplarındaki maceralarını çok merak ediyorum. Kitap biraz erotizm içerse de oldukça eğlenceliydi . Kitabın kapağına bayıldım , yazarın üslubu biraz basit geldi bana ama çeviriden de kaynaklanmış olabilir . Neyse onun dışında bir kusur bulamadım ben . Sonuç olarak yazarı sevdim , karakterleri sevdim , seriyi sevdim .
*
Ejderhaların ateşli maceralarını okumak için can atıyorsanız bu seri tam size göre . . .
 
Kitabın yurtdışı kapakları :

 
Pinterest shareGoogle Plus share

Yerkara / ALINTILAR


 
"Asla , asla deme."
*
"Hatırlamak kolay . Zor olan unutmak."
*
Sonsuzyaşamcılar'ın insanların enerjisini çalarak nasıl sonsuz hayatın sırrını bulduklarını . Yeryüzey'deki her yüzyılda bir nasıl Yerkara'ya gidip Beslenme yapmaları gerektiğini . Bir insanın , bir Kurban'ın enerjisinin neredeyse tamamını nasıl içlerine çektiklerini . Onu nasıl aşağıya kadar takip ettiğimi  , Yeryüzey'de sadece birkaç ay geçmesine rağmen orada nasıl bir asır boyunca kaldığımı .
*
Yerkara'dayken her gün Jack'i düşündüm .Her gün . Her dakika . İsmini unuttuktan sonra bile kendimi tekrar bir bütün olarak hissetmemi onun yüzünün hayali sağladı .
*
"Benim için hep sen vardın Becks. Ne kadar zaman geçerse geçsin bunu hiçbir şey değiştiremez.
Sen benimle aynı şeyi ister hisset ister hissetme fark etmez . Bunu biliyorsun değil mi ?"
*
"Bana kızma," dedi Jack . Yaşadığımız bunca şeyden sonra kızgın olabilirmişim gibi . "Bunu anlatıyorum çünkü bilmeni istiyorum ki sen hep vardın . Ve hep olacaksın."
*
Güldü. "Yaşamım boyunca anılarımda kestane savaşları , poker oyunları , gece yarısı gezintileri ve Noel partileri yer etti . . . Bunların hepsinde sen varsın. Bir tek sen oldun . Seni seviyorum."
 
 

Pinterest shareGoogle Plus share

Yerkara / YORUM


 
 
YERKARA
SERİ BİLGİSİ : Everneath#1
ORİJİNAL ADI : Everneath
YAZARI : Brodi Ashton
ÇEVİRİ : Alkım Doğan
Tür: Fantastik
Goodreads Puanı :3.82
Benim Puanım : 4/5
DEX YAYINLARI
334 SAYFA
*

Karakterler : Nikki , jack  , Cole vs...
*
Kitap başta sıkıcı ilerliyordu . İlk 150 - 200 sayfada kafanızda oluşan sorulara cevap arıyorsunuz. Sonsuzyaşamcılar nedir ? Aradaki bağ nedir ? Beslenmenin sonu var mıdır ? Nikki neden hala hayatta ? Nikki'nin ödemesi gereken borç ne ? Nikki kraliçe olacak mı ? vs vs vs ... Bu soruları uzarda gider böyle. Yani en azından benim açımdan öyle . Artık yeter diye düşündüğüm bir anda bütün sırlar ortaya çıktı ve cevaplar ortaya döküldü. Yazar okuyucuyu bağlamasını iyi biliyor. Sırlarla etrafınızı sarıyor ve sizi içine çekiyor . Bu seriye bayıldım ve serinin diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
*
YERKARA'nın EN'leri :
En çaresiz : NİKKİ
En kötü : COLE
En aşık : JACK

*
Nikki , Jack'in onu aldatması sonucu çektiği acılara dayanamaz ve bir anda kendini Cole'un yanında bulur ./  Spoi: Jack , Nikki'yi aldatmadı. Her şey bir yanlış anlaşılmadan ibaret.  / Cole bir sonsuzyaşamcıdır ve ölümsüzdür. Yaşamını insanlarını enerjilerini emerek sağlamaktadır . İnsanlar onlar için bir kurbandır ve insanlardaki bütün enerjiler ise onlar için Beslenme'dir . Nikki kenini uzun bir süre Yerkara'da , Cole ile birlikte bir kozanın içinde birbirlerine bağlı şekilde bulur ve yaşamını öyle devam ettirir . Aslında Nikki'Nin ölmesini beklerlerken Nikki ölmez ve hayatta kalır . Bu Cole'un dikkatini çeker ve onu kraliçe olması için ikna etmeye çalışır . Ama Nikki'nin bir şartı vardır : Ailesini  ve sevdiklerini son bir kez görmek . Cole onu tekrar Yeryüzey'e çıkarır . Nikki'yi gören herkes çok şaşırır özellikle Jack. Çünkü Nikki'nin öldüğünü düşünmüştür ve onu birden karşısında görünce ne yapacağını şaşırmıştır. Nikki sonunda Jack'ten ayrı kalmaya dayanamaz ve ona Yerkara'da yaşadıklarını anlatır . Jack başta bunlara inanmasa da hayatının aşkını bu kez kaybetmeyeceğine dair söz verir . Ve birlikte bir plan yaparlar : Cole'u öldürmek .     
/ Spoi: Cole'un atan bir kalbi yok. Kalbini yanından hiç ayırmadığı gitarında taşımaktadır. Yani kalbi gitarının "pena"sıdır. / Fakat işler yolunda gitmez ve Cole'u alt edemezler. Nikki'nin tekrar yok olmasına dayanamayan Jack kendini Nikki için feda eder. Ve kendini Tüneller'in boşluğuna bırakır.
Ve merak konusu : Jack ölecek mi ? Geri dönecek mi ? Yoksa sonsuza kadar Yerkara'da mı kalacak ?
Kitap karanlığın Jack'i yutmasıyla sonlandı ve ben büyük bir merak içindeyim. Bir an önce serinin ikinci kitabı basılmalı . Buradan yayınevine duyurulur .
Kitapta en sevdiğim karakter Jack oldu. Onun Nikki'ye olan aşkı , ondan vazgeçmemesi , onu unutamaması ve onun için yaptığı fedakarlıklar çok dokunaklıydı. Jack'in Yerkarayı boylamasını okurken gözlerim doldu diyebilirim. Yazar o sahnelerde kalemini konuşturmuş .
Nikki karakterine ise okurken çok üzüldüm  . Çektikleri , yaşadıkları , ne yapacağını bilemez çaresiz halleri çok dokunaklıydı . Cole'u ise boğmak istiyorum. Nikki'yi baştan çıkarması ve onu bilmediği bir yolculuğa çıkarması iyi hazırlanmış bir plandı. Ama Jack'in , Nikki'ye olan aşkı , onu hayatta tuttu . Kurgusu da çok güzel hazırlanmış . Mitoloji ve fantastik öğelerin sıkça yer aldığı sırlarla dolu bir kitap. Merak duygunuza yenik düşüp bu kitabı okumalısınız. Bu seriye başlayın ve YERKARA'nın dünyasına yolculuğa çıkmaya hazır olun derim. :)
Pinterest shareGoogle Plus share

Mirasyedi / YORUM

 
MİRASYEDİ
YAZAR: Grace Burrowes
Türü: Tarih-i Kurgu , Romantik
ORİJİNAL ADI: The Heir
ÇEVİRİ: Arzu Petek
Seri Bilgisi : Windham#1
KORİDOR YAYINLARI
360 SAYFA
Goodreads Puanı: 3.75
Benim Puanım: 4/5
*
Karakterler : Anna , Gayle , Val , Dev , Morgan vs...
Anna , Kont Gayle'nin yanında çalışan bir kahyadır . Kız kardeşi Morgan ile kontun evine kahya olarak işe başlamıştı. Morgan sağır bir kızdır ve Anna onu korumak için yaşadığı şehirden kopup gelmişlerdir . Kontun yanında güvende olsalar da Anna , kimseye güvenememektedir. Anna'nın sırları vardır ve kont bu sırların peşini kolay kolay bırakmayacaktır. Bu arada Kontun kardeşi Val , Morgan'dan hoşlanmaktadır. Anna , başbelası abisinden kaçmaktadır. Abisi kumar borçlarını ödemek için Anna ve Morgan'ı satılığa çıkartmıştır. Bunu öğrenen Anna ise kızkardeşini alarak Kontun evine sığınmışlardır .
Anna hem kardeşini korumak zorundadır hem de kendini . Kontun evine yerleşmesiyle kendini Kontun kollarında ve yatağında bulur . Kont ise Anna'ya yardım etmek istemektedir. Fakat Anna , kontun yardımını istemez ve ondan kaçmaya başlar. Anna bir an da kendini Ağabeyinin tuzağını içinde bulur. Abisi izini bulmuştur ve peşine düşmüştür . Anna ise kapana kısılmıştır ve kontun yardımını kabul etmek zorunda kalmıştır . Her şey bittiğinde Anna , kontun karısı , düşeşi ve çocuklarının annesi olmayı kabul etmiştir. Her şey bittiğinde kont ve Anna mutluluklarını bir çocukla taçlandırmışlardır.
*
Yorumum : Anna'nın kont ile evlenmemesini bir türlü anlayamadım , yani uyuz oldum orada Anna'ya. Adam 7 kere evlenme teklifi etti , sonunda hamile kaldığı için kabul etmek zorunda kaldı. Biraz entrikalı da olsa sonunda evlendiler . Yalnız Morgan ile Val ikilisinin durumu ne oldu onu çok merak ediyorum. Sonlara doğru yazar bu ikiliden bahsetmemiş . Merak konusu . Neyse ... Tarihi aşk sevenler için yazılmış zekice bir kurgu . Eğer farklı
bir şeyler okumak istiyorsanız bu kitaptan başlamanızı öneririm.   
Pinterest shareGoogle Plus share

Sihirler / Peri Serisi#2 - YORUM


SİHİRLER
ORİJİNAL ADI : SPELLS
SERİ BİLGİSİ : Peri Serisi#2
YAZARI : Aprilynne Pike
TÜRÜ : Fantastik
ÇEVİREN : MÜGE KOCAMAN ÖZÇELİK
PEGASUS YAYINLARI
392 SAYFA
Goodreads Puanı: 3.99
Benim Puanım: 3/5

*
Bu nasıl bir sondu böyle bilemiyorum . Yazar yani yapmış yapacağını. Kitabın sonu Tamani'nin farklı bir göreve gitmesi ile bitti ve bu görevi çok merak ediyorum . Yazar kitabı bitirirken ucu açık sorular bıraktı . 3.kitabı okumak için sabırsızlanıyorum diyebilirim.
Bu arada Laurel'a sinir oluyorum. Acayip gıcığım bu kıza . Tam bir dengesiz . David ile Tamani'yi birbirine düşürüyor . İnsan yaşamını sürdürürken David'e aşıkmış gibi davranıyor . Peri hayatını sürdürürken de Tamani'den hoşlanıyormuş gibi davranıyor. İki adama kuyruk sallıyor yani , baya zilli çıktı bu kız . Ama yazar bu ikilemi düzeltmek için sonunu güzel düşünmüş . Sonuç olarak Laurel , David'i seçti . Ama bundan emin mi bilemiyorum . Çünkü ben emin değilim. İşin sonunda Laurel , Tamani'yi seçecek ve David'i de Chelsea'ye kaptıracak . -Oh olsun . Serinin 3.kitabında çok ilginç şeyler olacakmış gibi hissediyorum. Bence Laurel peri yaşamından hatırlayamadığı zamanları görecek . Ya rüyasında ya da hayal edecek. Artık öyle bir şey . 3.kitaba baya bir merak saldım şimdi .
Neyse bu kitapta Laurel , perilerin dünyasına adım attı. Avalon Akademisine gitti ve peri eğitimi aldı . Bitkilerden ilaç yapma vs . gibi şeyler işte. En sonunda trolleri öldürdüler fakat bunun son olmayacağı ortada . Çünkü yazarımız bu konuda da ucu açık sorularla kitabı bitirdi . Sırf Laurel'a gıcığım olduğundan 1 puan kırdım . Yazarın David ve Tamani arasında ikilemde kalmasından dolayı da bir 1 puan kırdım. Bir de bu Laurel nasıl peri anlamadım. Uçamıyor , doğru düzgün sihir yapamıyor, baya beceriksiz çıktı . Nasıl kendini koruyacak anlamadım. David ve diğerleri olmasa ölmüştü çoktan . Neyse Laurel'in beceriksizliği ve sihir yapamamasndan dolayı da 1 puan kırdım . Yani daha fazla şeyler bekliyordum ben . Ne bileyim işte .  Sırf David hatırına okudum kitabı. Tamani'ye de biraz uyuzum aslında. Baktın kız David ile çıkıyor ne diye kızı sıkıştırıp duruyorsun. -Ee , Laurel'in de hoşuna gidiyor ama neyse.- Bu arada kitapta bir festival sahnesi vardı . Ama beni tatmin etmedi. Yazarın üslubundan mı yoksa çeviriden mi bilmiyorum ama o sahneleri okurken gözümde hiç bir şey canlanmadı . Donuktu yani .Olmamıştı o sahneler. Bana bir şey hissettirmedi. Ee , bu da eksi bir puan tabi diyerek yorumumu bitiriyorum. Baya harcadım yazarı ,  ama yine de okunabilecek bir seri . Fazla beklenti içinde olmamanızı öneririm diyerek serinin 2.kitabı "hayaller" yorumunda görüşmek üzere noktayı koyuyorum.

Kitabın En'leri:
En sinir bozucu karakter : Laurel
En korumacı karakter : David
En zavallı karakter : Tamani
 
 
Pinterest shareGoogle Plus share

Kanatlar / Peri Serisi#1 - YORUM

 
KANATLAR
YAZAR : Aprilynne Pike
ORİJİNAL ADI : WINGS
Seri Bilgisi: Peri Serisi#1
Türü:Fantastik
ÇEVİRİ : Çiğdem Öztekin
PEGASUS YAYINLARI
320 SAYFA
Goodreads Puanı: 3.76
Benim Puanım: 3 / 5

*
Karakterler : Laurel , Tamani , David , Barnes vb...
*
Laurel , periler tarafından dünyaya gelen bir peridir . Henüz küçük bir bebekken bir ailenin kapısına bırakılır . 15 yaşına gelene kadar peri olduğundan haberi olmayan Laurel bunun peşine düşer ve en büyük destekçisi David'dir. Peri olduğuna  bile inanamazken kendini Tamani'nin çevresinde bulur. Tamani , Laurel'in periler diyarındaki erkek arkadaşıdır . Laurel'in insanların arasına karışması için Tamani destek olmuştur. Amaç ise : Laurel'in perilerin geçidi olan bölgeyi koruması için görevlendirilmiştir. Verildiği aile ise Laurel'in peri olduğunu bilmemektedir . Laurel'in koruması gereken bir ailesi ve bir peri diyarı vardır . Tüm bunların dışında en büyük destekçisi David'dir ve Laurel'i hiç yalnız bırakmaz. Laurel tüm ailesini ve periler diyarını trollerden yani Barnes'den korumak zorundadır.
*
Yorumum:
Yazar Laurel'in bitki mi yoksa peri mi olduğuna karar verememiş gibi geldi bana . Çünkü Laurel insan değil bu kesin ama peri mi onu da tam anlayamadım doğrusu . Bu arada Laurel bir sonbahar perisidir ve sadece sonabahar da kendini gösterir. Kitabın adı kanatlar ama içerik ile pek uyuşmamış gibi geldi bana . Çünkü Laurel , sonbahar mevsiminde çiçek açmaktadır ve kalbi yoktur. Nabzı atmamaktadır ve bit bitki gibi yaşamaktadır. Sadece sebze ile beslenmektedir.
Kitabın genelini beğendim . Tamani , Laurel ve David üçlüsüne bayıldım ve serinin ikinci kitabında neler olacağını çok merak ediyorum.
Perilerin gizemli ve sihirli dünyasını merak ediyorsanız bu seri tam size göre...
 

Pinterest shareGoogle Plus share

Lanetli / YORUM

 
LANETLİ
ORİJİNAL ADI : Immortal
DERLEYEN : P.C. CAST
ÇEVİRİ : Esra Doyuk
TÜR : Fantastik
PEGASUS YAYINLARI
288 SAYFA
Goodreads Puanı : 3.80
Benim Puanım :  2 / 5

*
Çok sıkıcıydı... İçerisinde 8 küçük öykünün olduğu vampirler üzerine yazılmış bir roman . Açıkçası beğenmedim bana çok sıkıcı geldi . Siz hikayeyi okuyorsunuz tam içine girmişken hikaye bitiveriyor. Ne olduğunu anlamıyorsunuz yani.  Beni tatmin etmedi , büyük bir hevesle başladım ama beklediğimi bulamadım . Vampirlere merakınız varsa okuyun derim . Ama tek kelimeyle zaman kaybıydı benim için ...

Pinterest shareGoogle Plus share

WG#2 Okuma Listelerim

WG Günlüklerindeki Okuma Listelerim ;
*
WANT TO READ:
İntikamla Gelen
Aşka Cesaret
Seninle Başım Dertte
Sadist; Nefret mi Aşk Mı?
Erkekler Çiçeklerden Önce Mi Gelir?
Bir Geyşanın Anıları

CURRENTLY READİNG;
Growing Up!
Sen'li
Yirmi Altı
Aşka Tutsak
SEN (Bir İntikam Bir Yemin Bir Aşk)
Eros'un Okları

En Son Güncelleme : 22. 02. 2015
Pinterest shareGoogle Plus share

Silüet / YORUM

 
SİLÜET
ORİJİNA ADI : NIGHTSHADE
Seri Bilgisi : NIGHTSHADE#1
ANDREA CREMER
464 SAYFA
PEGASUS YAYINLARI
Goodreads Puanı : 4.05
Benim Puanım : 3/5
*
Karakterler : Calla ,Ren , Shay , Byrn , Ansel vs...
*
Kitaptan kısaca bahsedecek olursam ; Calla Silüetler Sürüsünün lideridir. Ren ise karşı sürü Mahkumların lideridir. Sürülerinin devamı için Calla ile Ren'in birleşmeleri gerekmektedir.  Fakat sürpriz bir şekilde ortaya çıkan Shay ,Calla'nın aklını karıştırır ve Calla ise Ren ile Shay arasında kalır . Sürünün devamı için ya Ren'in eşi olacak ya da kendini Shay'in yanında bulacaktır . Shay ise bir anda kendini kurt sürülerinin arasında bulur ve ne olduğunu anlamaz . Bu işin sırrını çözmek için de yasak işlere bulaşır . Calla kendini Shay ile bu yasak işlerin peşinde bulur . Shay'in hiç görmediği bir dövmesi vardır ve bunu Calla fark eder. Calla , Shay'in dövmeyi görememesini cadıların ona büyü yapmasına bağlar ve bu işin peşine düşerler. Sürünün liderinin yasaklamış olduğu mağara girerler ve dev bir örümcek onlara saldırır . Saldırı sonucu Calla yaralanır ve ona Shay yardım eder . Calla'nın kurtulması için ise sürünün kanını içmesi gerekmektedir. Ama sürü yanında olmadığı için kurtulması imkansız gibi görünmektedir. Fakat Shay ortaya bir fikir atar ve Calla , Shay'ı kurda dönüştürür . Yani Shay artık bir kurt adam . Calla ve Shay yasak bölgeye girdikleri için bir suç işlemişlerdir ve bedelini ödeyeceklerdir .
 
 
Yorumum:
Calla , karakterini hiç sevmedim . Ren ile Shay arasında kalması yetmiyormuş gibi bir de ikisine yüz veriyor . Anlamıyorum yani ben bu kızı . Kimi seviyorsun sen Calla ? Bu arada Calla ismi hiç olmamış , başka bir isim olsa daha iyi olurdu . Bana yakın hissettirmedi bu karakter.
Her ne kadar bende Ren ve Shay  arasında kalsam da Shay diyen tarafım daha ağır basıyor. Ama serinin ilerleyen kitaplarında okuyup göreceğim kimin tarafında olduğumu.
Bu arada bu kitapta en sevdiğim karakter ve çift Byrn ile Ansel çifti oldu. Çok uyumlular , çok sevdim ben bunları. Serinin diğer kitaplarından merak ediyorum bu çifti.
Bu kitaba puanım 3 çünkü ; içime sinmedi. Eksik olan bir şeyler vardı ve beni tatmin etmedi açıkçası . Bir de yazar ilk kitabı çok uzatmış gibi geldi bana . O yüzden beni sıkmaya başladı bir yerden sonra . O yüzden puanım 3 .
Tavsiye konusuna gelince kurt sürülerini seviyorsanız ve sırlarla dolu bir kitap okumak istiyorsanız okuyun derim. Çünkü bu kitap , sırlarla dolu .
 

Pinterest shareGoogle Plus share
BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI