Şubat Ayı Okuma Raporu - 2014

Şubat ayını da geri bıraktığımız şu son günlerde bu ay neler okudum onun listesini yaptım . Ve sizinle paylaşacağım. Bu ay değişiklik olarak "wattpad öyküleri" de okudum .  Bu arada bu ay 6 seriye başladım . Hayırlı uğurlu olsun. Seri okumaktan tek kitaplara sıra gelmiyor maalesef :(  . Tanrıça Üçleme'sinin ikinci kitabı bitti. Sıra son kitapta. Yalnız novellalar çıkacak mı bilmiyorum ama bence bir an önce çıkmalı . Buradan EPHESUS yayınevine duyurulur . Hadi , hep beraber bu ay ne okudum onlara göz atalım .

Bu ay baya bir kıyak çekmişim PEGASUS YAYINLARI'na .
5 kitap okumuşum , az değil yani. :)  
Pegasus - 5
Martı - 3
Ephesus - 1
Dex - 1
Arkadya - 1
Orkinos - 1
*
Bir değişiklik daha yaptım ve e-kitap okudum.
Malum 100'E yakın e-Kitap'ım var .Bir an önce başlamam lazım diyerek ilk adımı attım .

Ve son olarak wattpad hikayelerinden 5 kitap okumuşum.
Böylece bu ay okuduğum toplam kitap sayısı ; 18
AYIN 18.'inci KİTABI
YILIN 25.'inci KİTABI
 
TAVSİYE ETTİKLERİM:
Ejder Ateşi
Kördüğüm
Düğün Gecesi
Koruyucu
Tanrıçanın Savaşı
*
Siz bu ay neler okudunuz ?
 
Pinterest shareGoogle Plus share

Kalbimin Efendisi 2 - Gabriella&David / Wattpad Öyküleri / YORUM

KALBİMİN EFENDİSİ 2
Gabriella&David ÖZEL BÖLÜM
Jennifer Royce
 10 SAYFA
*
Yazarımız Kalbimin Efendisi kitabı ile tanıştığımız David ve Gabriella çifti için özel bölüm niteliğinde bir kitap daha yazmış. Kısaca "novella" diyebiliriz. 10 sayfalık bi novella ama . :) 
David ; sert , emir vermeye bayılan , karanlık , kendinden taviz vermeyen , gizemli , ketum , öfkeli ve Gabriella'ya deliler gibi aşık adamımızdır. Gazino Black'in sahibidir .
Gabriella ; kırılgan , narin ve gerçek aşkı arayan zavallı , masum kızımız .
*
Gabriella hiç beklemediği bir anda kendini gizemli ve öfkeli David'in kollarında bulur . Başta ona ondan kaçmaya çalışsa da David onun peşini bırakmaz ve onu kendisiyle evlenmeye ikna eder. Birbirlerine ettikleri evlilik yeminleriyle çiftimizin hikayesi de burada son bulur .
*
Bu ikilinin didişmeleri okumayı merak ediyorsanız , bir an önce okuyun derim.
 
 Hikayeyi Okumak İçin ;
 
*

 25.02.2014
Pinterest shareGoogle Plus share

Sherlock Holmes Tüm Hikayeleri - Tek Kitap / TANITIM

MARTI YAYINLARI'ndan sonunda beklediğim kitap geldi. Tüm hikayelerin tek kitap altında toplanması çok güzel .Böylece tek kitap ile bütün hikayelere ulaşabileceğiz .
*
Sherlock Holmes Tüm Hikayeleri - Tek Kitap (Kutulu)

İnsan beyninde çözülemeyecek kadar zor, tahmin edilemeyecek kadar karmaşık duygular ve arzular vardır. O arzuların karanlık olanlarına gelince; işte onlar oldukça soğuktur ve kişiyi adeta buzdan bir kütleye çevirir. Gözleri kör eden bu ürkütücü ruh halleri, insanın aklının ucundan bile geçiremeyeceği şeyleri yapmasını sağlar.

Benim işim, karanlıkta kalmış bu insanların yol açtığı kötülükleri sona erdirmek. Suçluları ayrı ayrı çözümleyip, her kılığa bürünebilme yeteneğimle doğru izlerin peşinden gittiğime inanıyorum. Uyguladığım yöntemler ise, en az izini sürdüğüm suçlular kadar farklı.

Ve şunu bilmenizi isterim ki, kesinlikle hepsi işe yarıyor...
-Sherlock Holmes-

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü karakteri ve yaşadığı birbirinden farklı maceralarıyla uzun yıllardan beri okurları etkisi altında tutmaya devam ediyor. Toplam 56 hikâyeden oluşan bu kitap, insan zekâsını zorlayan tuhaf suçlar ve cinayetler dünyasında gezinirken, gerçeğe giden yolda yalnız olmadığınızı hissettiriyor...
(Tanıtım Bülteninden)

*
Sayfa Sayısı: 1136
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Martı Yayınları
Pinterest shareGoogle Plus share

Yüreğine Sürgün / Wattpad Öyküleri / YORUM ve ALINTILAR

YÜREĞİNE SÜRGÜN
Jennifer Royce
168 SAYFA
*
"Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar..."
Kitabı bitirdiğimde söyleyebileceğim tek kelimeyi buydu . Her ne kadar Jared ve Cassy'nin hikayesinin bitmesini istemesem de muhteşem bir sonla bu hikayenin de sonuna geldik. Bu ikiliyi çok sevdim ve benim favori çiftim oldu . Tabi kitapta ara ara  Alex&Alyssa - Leo&Jasmine çiftine de rastlasak da kitap Jared ve Cassy üzerine kuruluydu ve bu ikiliye bayıldım. Birbirleri ile didişmeleri çok tatlıydı , okurken insanın yüzünde ufak bir tebessüm oluşmuyor değil . Jared gibi taş kalpli bir adamdan pamuk gibi bir adam ortaya çıkaran Cassy'e büyük bir alkış benden .. Jared'in çirkini , onun biricik aşkı Cassy .. Annesiz ve babasız büyümenin yanı sıra hiç istemediği bir evlilik sonucu kendini hiç bilmediği bir dünyanın içinde bulur . Ölümüne nefret ettiği kocasına aşık olacağını nereden bilebilirdi ki ? Onları bu duygusal , eğlenceli ve tutku yüklü aşkına şahit olmak istiyorsanız bu kitap tam ize göre..
Kısaca kitaptan bahsedecek olursak ;
Cassy ailesi öldükten sonra halasının himayesi altında yetişmiştir . Bir rahibe olan halası tarafından yetiştirilip 15 yaşında gelince halası tarafından kiliseden ayrılmış ve Jared ile evlenmek zorunda kalmış genç kızımızdır. Daha önce aşkı hiç tatmamasına rağmen ilk deneyimlerini Jared ile yaşamıştır ve başta itiraf etmese de ona karşı konulamaz bir şekilde aşık olmuştur.
Jared başta Cassy'i istemese de ona zamanla bağlanmış ve aşık olmuştur. Bu kız içinde bir yerlerde saklı kalmış duygularını harekete geçirmiş ve karşısında farklı bir Jared ile karşılaşmasına sebep olmuştur.
Bu arada kitapta kahramanlarımız ; Alex , Leon , Jared ve Brendan'ın insan ticareti önlemek için gizli bir ortalık kurmuşlardır. Ve insan ticareti yapanları yakalayıp onlara gereken dersleri vermişlerdir ki bu gerçekten çok güzel kurgulanmış bir olay. Yazarımıza bir yıldız benden . :)
Jared'in , Cassy ile evlenmesi için tek bir şartı ömrünün sonuna kadar nefret edeceği dedesinden kontluk makamını almak . Başta her şey planlandığı gibi gitse de karşısına hayatının aşkının çıkmasıyla bütün planları alt üst olur . Jared hiç tanımadığı bu kızdan çok etkilenir ve onu kendine aşık eder . Ve birlikte hiç ayrılmayacakları bir yolculuğa çıkarlar . Ve mutluluklarını güzel bir bebek ile taçlandırırlar.
Ve ... sonsuza kadar mutlu yaşarlar . :)
*
Tarihi aşk seviyorsanız, ve çiftimizin neler yaşadığını merak ediyorsanız bu kitap tam size göre. Bu kitabı bir an önce okumaya başlayın ve Jared&Cassy çiftimiz ile tanışın .
 
ALINTILAR



25.02.2014
Pinterest shareGoogle Plus share

Kalbimin Efendisi / Wattpad Öyküleri / YORUM ve ALINTILAR


KALBİMİN EFENDİSİ
Jennifer Royce
158 SAYFA
Hikayeyi Okumak İçin :
*
Yine bir wattpad öyküsü ile karşınızdayım sevgili kitap dostları .
Bu kitabımızda yeni bir çift ile karşılaşıyoruz.
Leonardo ve Jasmine .
Ama ilk önce serinin ilk kitabındaki bir kaç soruya açıklık getirmek istiyorum ;
İlk kitap Alex'in Alyssa için kurduğu derneğin adının ne olacağı ile bitmişti ve ikinci kitapta öğrendik . Derneğin adı : ALY-SSA . Açılımı ALY - SSA = ( Seni Seviyorum Aşkım)
Çok romantik. Alex çok zevkli. Bu arada çiftimizin iki çocuğu  olduğunu serinin ikinci kitabından öğrendik . Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar diyerek ikin kitabımıza geçiyoruz.
*
Karakterlerimiz : Clair , John , David , Gabriella , Olivia , Edward , Richard , Monica .
 
Clair : Leo'nun kız kardeşidir. Ve Leo'nun en yakın dostu John tarafından tecavüze uğrar .
 
John : Leo'nun en yakın dostu iken düşmanı konumuna geçer . Clair'e yaşattıkları 3 masum insanın hayatına mal olur. Ve Leo'nun onu tartaklaması sonucu bedelini öder .
 
David : Gazino Black'in sahibi ve Leo'nun yakın bir dostudur. Ve yolları Gabriella ile kesişir .
 
Gabriella : Küçük erkek kardeşine bakmakla yükümlü zavallı genç kızımızdır. Ve hayatına David'in girmesi ile bütün hayatı baştan sonra değişmiştir.  
 
Olivia : Leo'nun annesidir. Kontes oğluna düşkün bir annedir. Yani çocuğu hapşursa hemen elinde mendil ile yanına gelir .Ve onu şefkatli kollarıyla sarar. O derece yani. Ama oğluna duyduğu anne sevgisi çok göz doldurucuydu . Gözlerimi yaşarttı. Aynı zamanda zeki ve asil bir kadın. Çok iyi bir insan sarrafı diyebiliriz aynı zamanda .
 
Edward : Leo'nun ölen erkek kardeşi . Kitapta pek bahsi geçmese de Leo onun ölümünden derin üzüntü duymakta ve unutamamaktadır.
 
Richard : Jasmine'nin bir aile dostudur. Jasmine'nin babası intihar ettikten sonra bir süreliğine Jasmine'ye yardımda bulunmaya çalışmıştır .
 
Monica : Leo'nun metresidir. Ve kafayı Leo ile Jasmine ' i ayırmakla bozmuştur ama avucunu yaladı diyebiliriz kısaca .   
 
Leo : Bu karakter ise tam bir sır. Geçmişte yaşadıkları onu katı , sert ve taş kalpli bir adam yapmıştır. Fakat hayatına Jasmine girmesi ile bütün hayatı baştan sona değişmiştir .
 
Jasmine :John'un yaptığı bir hata yüzünden babası intihar etmiş , kendisi de Leo'nun tecavüzüne uğramıştır . Hem masumiyetin hem ailesinden geriye tek kalan babasını kaybetmiştir. Başta Leo'dan nefret etse de , intikam planları kursa da sonunda ona karşı konulamaz bir şekilde aşık olmuştur.
*
Bu arada David ve Gabriella demişken yazarımız bu çift için yazdığı "novella"sı var . Bu kitaptan sonra onu okumayı düşünüyorum. Bu ikiliyi ve didişmelerini çok merak ediyorum.
Gabriella ve David'in hikayesi için ;
*
Kitabımızdan kısaca bahsedecek olursak ;
Clair bir gece gittiği baloda çok içmiştir ve kendini hiç tanımadığı bir adamla aynı yatakta bulur. Bunu öğrenen erkek kardeşi Leo ise kardeşine tecavüz eden adamdan intikam almak için onu vurmaya gider ve adamın kızı Jasmine ile tanışır ve ilk görüşte ondan etkilenir. Kızın gururlu ve asil tavırları onu etkilemiştir . Kız babasının ölmemesi için bir teklifte bulunur ve Leo kabul eder . Clair'in yaşadıklarını Jasmine'in yaşaması üzerine bir anlaşmaya varırlar. Leo , Jasmine sahip olur fakat iler istediği gibi gitmez. Jasmine eve döndüğünde babasının intihar ettiğini öğrenir ve bütün dünyası yıkılır . Bunun üzerine Londra'yı terk eder ve bir köye yerleşir. Kendine yeni bir isim ve yeni bir hayat kurmuştur. Leo'dan kalan bir hediye ile yoluna devam etmektedir. Ta ki Leo ile karşılaşana kadar . Bundan sonra olaylar iyice kızışıyor benden söylemesi. Önce evlerinde yangın çıkıyor ve o yangında Jasmine minik bebeğini kaybediyor. Acısı yüreğini dağlarken Leo üzüntüsüne ortak oluyor. Ve sonunda Leo , Jasmine ile evleniyor. Jasmine bunu başta intikam almak için kabul etse de sonunda Leo'ya aşık oluyor ve kendini onun kollarına buluyor. Mutluluklarını bir bebekle taçlandıran çiftimiz sonsuza dek mutlu yaşamak için geleceğe bir adım atıyorlar.
*
Leo , başlarda tam bir öküz ve taş kalpli olsa da sonlara doğru  öküzlüğünden eser kalmadı. Sonunda herkesin önünde aşkını ilan etti ve skandallara , dedikodulara malzeme verdiler.  Ve küçük bir spoi : Nick adında bir oğulları oluyor . :)
Bu arada çiftimizin başına bir çok olay geldi. Önce evleri yandı ,Leo dayak yedi , sonra hapislere düştü . Ve kitabın başından beri bunları kim yapıyor gerçekten merak konusuydu ki kimin yaptığını söylemeyeceğim. Yani bu konuda SPOİ yok . :) Okuyup kendiniz görün .

Leo ve Jasmine çiftinin skandallarla dolu hayatını merak ediyorsanız bu kitap size göre.  
*
Serinin Diğer Kitapları :
ÖMÜR BOYU BENİMSİN
KALBİMİN EFENDİSİ
KALBİMİN EFENDİSİ - Gabriella&David
YÜREĞİNE SÜRGÜN
 
...ALINTILAR... 


Minicik bir SPOİ . / Aslında kitabın özeti desek daha doğru olur . :)

24.02.2014

Pinterest shareGoogle Plus share

Ömür Boyu Benimsin / Wattpad Öyküleri / YORUM ve ALINTILAR

Öncelikle belirtmek isterim ki herhangi bir yayınevinden basılmış bir kitap değil. Ama basılsa çok güzel olur. wattpad'ı bilenleriniz vardır , oradaki bir öykü bu . Tarihi aşk üzerine yazılmış bir kurgu . Yanlış saymadıysam 88 sayfadan oluşmakta . Okurken kimi zaman güleceğiniz , kimi zaman üzülüp , sinir olacağınız bir tarihi roman . Tarihi aşk seviyorsanız bu kitap sizin için "novella" tadında olacak.
*
ÖMÜR BOYU BENİMSİN
Jennifer Royce
88 SAYFA
*
Hikayeyi okumak için linke tıklayın ;
*



KARAKTERLERİMİZ : Alex , Brendan , Alyssa ,vb..

Alex : Lancester Dükü
Alyssa : Lancester Düşeşi
*
Kısaca kitabımızdan bahsedecek olursak ;
Alex Lancester Dükü'dür ve arkadaşı Brendan ile avlanmak için yolları harabe bir kasabaya düşer . Ve gittiği yerde beklenmedik bir güzellik ile karşılaşır ; Alyssa . Vahşi ve dişli kediciğimiz. Alex , bu kızda gördüğü vahşiliğe , doğallığa ve dik başlılığa hayran kalır ve onu aklında çıkaramaz . Alyssa annesi bir hayat kadını olan ve geçimini bir handa çalışarak sağlayan genç kızımızdır. Ve hayatı Lancester Dükü ile birden değişir ve kendini onun kollarında , onun karısı ve Düşeşi olarak bulur . Alex , onu bu vahşi ve sefil hayattan kurtarmış ona bir cennet vaat etmiştir . Onu bir düşeş gibi eğitmiş , onu asil bir kadın yapmıştır . Ta ki olaylar beklenmedik bir olayla değişene kadar . Alyssa gerçek ailesi yıllar sonra ortaya çıkmıştır ve Alyssa anın şokuyla ne yapacağını bilememektedir. Alex ile araları limoni olunca bir başına , çaresiz kalmıştır . Ta ki olaya Alyssa ailesi el atana kadar. Sonunda çiftimiz muradına eriyor ve mutlu sona kavuşuyorlar.
Kitapta Alex'in kıskançlıkları , o zorba halleri çok tatlıydı. Vahşi kızımızda az çektirmedi yani Dük'ümüze . Ama sonunda mutlu sona kavuşmaları çok hoştu.
*
Serinin Diğer Kitapları ;  
1.Ömrüm Boyu Benimsin
2. Kalbimin Efendisi
3. Yüreğine Sürgün
Bu ve daha fazlası için wattpad öykülerine bakmanızı öneririm . . .

...ALINTILAR...






 

 23.02.2014
Pinterest shareGoogle Plus share

Proje:Ölümcül Virüs / YORUM ve ALINTILAR

 

 
PROJE : ÖLÜMCÜL VİRÜS
ORİJİNAL ADI : Whistleblower
YAZARI : Tess Gerritsen
ÇEVİREN : Özlem Gültekin
MARTI YAYINLARI
335 SAYFA
*
Hedef : Hayatta Kal .
Yöntem : Lanet olası hangi yolu bulursan o şekilde !
*
Karakterler : Victor Hullond , Catherine Weaver , Jack , Sam Polowski ,Sarah vb.
Jack : İkinci sınıf film çekiyor . Catherine'nın eski kocası.
Catherine : Jack'in eski karısı . Jack'in film şirketinde makyöz .
Sam Polowski : FBI Ajanı . Victor ve Catherine'nın peşinde (iyi yönde.)
Victor : Biyokimyagerdir .
Sarah : Catherine'nın en yakın arkadaşı .
*
Tess Tess Tess ... Korku - Gerilim Edebiyatının Kraliçesi !
Tess Gerritsen yine yaptı yapacağını . Harika bir gerilim kitabı ile yine karşımızda.
Uzun zamandır Tess okumuyordum , bu kitap ilaç gibi geldi.
Tess 'in kıvrak diline  ve zekasına haran kaldım .
atır aralarında zeka kırıntılarını görmek mümkün.
*
Kitaptan kısaca bahsedecek olursak ; Victor biyokimyagerdir ve ülkesi , tüm insanlık ölümcül bir virüsün tehdidindedir . Kurtulması için bu virüsü kamoyuna duyurmak ve insanları uyarması gerekmektedir . Ama bu düşündüğü gibi kolay olmayacaktır . FBI ajanı ile görüşmeye gittiğinde başına umulmadık bir iş açılır . Bir kaç adam tarafından köşeye sıkıştırılır ve kendini silahların arasında bulur . Kazara ordan geçen Cathy ile yolları kesişir . Cathy onu yol kenarında bulur ve yardım eder. Onu hastaneye yetiştirir ve hayatını kurtarır. Victor , artık Cathy ' e borçludur . Fakat Cathy'in hayatının tehlikeye gireceğini nerden bilebilirdi ki ? Victor'un hastaneye kaldırıldığını öğrenen Sawitch onu hastaneye getirenin Cathy olduğunu öğrenir ve onu öldürmek için peşine düşer . Fakat katilimiz yanlışlıkla Cathy'in arkadaşı olan Sarah'ı öldürür . Katil yanlış kişiyi öldürdüğünü öğrenince listedeki diğer Cathy'lerin peşine düşer . Diğer iki Cathy ölmüştür , sıra gerçek Cathy'dedir. Fakat onu bulmak oldukça zordur. Victor ile Cathy birlikte kaçmaktadır. Kaçtıkları her yerde enselenirler , fakat her fırsatta kaçmanın bir yolunu bulurlar. İşler çığrından çıkılmaz bir hale gelir . Victor hem Cathy'i korumak zorundadır hem de insanlığı kurtarmak . Başlarda kötü olarak düşündüğümüz Sam Polowski onlara yardım eli uzatır. Ve birlikte bir plan yapıp virüs'ün olduğu laboratuara girerler ve tüpleri alıp kaçarlar. Şimdi elerinde en büyük kanıt vardır. Tek yapmaları gereken herkesin öğrenmesidir. Fakat işler umdukları gibi gitmez ve Sawitch ile adamları Cathy'i kaçırır . Cathy'in kurtulması için tüplerin Sawitch ve adamlarının eline geçmesi gerekmektedir. Eski bir tiyatro binasında buluşurlar fakat beklenmedik bir şekilde çıkan yangın tüm dengeleri bozar . Cathy , Victor ve Sam yangında yaralı olarak çıkarlar ama Sawitch ve adamları yanarak ölürler . (Buna ne denir : Takdir-i İlahi ) Neyse bundan sonra olaylar çözülür ve Viratek (Virüsü yaymaya çalışan şirket) dağılır ve bütün oyun bozulur . Ölümcül Virüs dedikleri yıllar öncesinden gelmektedir. Yani Çiçek Hastalığı . Amaç : Genç nüfusu yok etmek , askeri birliği zedelemek . Böylece geriye sadece yaşlı nüfus kalacaktı ki işler bozulmasaydı . Kusursuzca hazırlanmış bir plan ellerinde patladı diyebiliriz . Ama ölen çok insan  ve kaybedilen çok şey olsada sonunda kahramanlarımız bir virüsü yok etmeyi ve insanlığı kurtarmayı başardılar. Bu olay sonucu yolları kesişen Victor ile Cathy hayatlarına birlikte devam etmeye adım atarak yeni bir başlangıç yapmışlardır .
*
Korku - Gerilim okumak istiyorsanız ve canınız biraz aksiyon çekiyorsa bu kitap tam size göre. Bu kitabı alın okuyun ve Tess'in kıvrak zekasına bir kez daha şahit olun .
*
Favori Karakterlerim : Sam , Victor , Cathy ...
*
...ALINTILAR...
 
 C: Beni henüz tam anlamıyla tanımıyorsun bile .
V: Tanıyorum . O gece , kazadan sonra , sırf senin ses tonun sayesinde hayatta kaldım . Elinin o dokunuşu sayesinde . Bunları nerede olsa tanırım .
C: Gerçekten tanır mısın ?
V: Uykumda bile.
*
C: Ben o olmayacağım!
V: Senden o olmanı istemiyorum ! Alevlerin arasından benimle birlikte kurtulan kadını istiyorum ... ve beni yolun kenarına sürükleyen kadını . Ben hayatımı kurtaran kadını istiyorum . Kendini sıradan olarak adlandıran kadını . Gerçekte ne kadar olağanüstü olduğunu bilmeyen kadını .
*
 

Pinterest shareGoogle Plus share

Düğün Gecesi / YORUM


 
DÜĞÜN GECESİ
ORİJİNAL ADI : ONCE UPON A WEDDING NIGHT
YAZARI : SOPHIE JORDAN
İNGİLİZCEDEN ÇEVİREN : MELEK ÖZTÜRK
PEGASUS YAYINLARI
383 SAYFA

*
Karakterlerimiz ; Leydi Meredith Brookshire , Eleanor Hala , Brookshire Varisi Nicholas Caulfield .
*
Kitap Meredith'in ölen kocasının yerine varisi olarak üvey kardeşi Nicholas seçiliyor . Ve olaylar bu konu üzerinde gelişiyor . Meredith sevdiği yerden (Oak Run) vazgeçemeyeceğini anlayınca halası ile (Eleanor Hala) bir yalana başvuruyor . Meredith'in hamile olduğunu söyleyip varisin o olmasını sağlamak için bir yalan uyduruyorlar. Ama bu yalan onları hüsrana uğratıyor. Yalan ellerinde patlıyor . Çünkü Merediht'in ölen kocası Edmund'un "gay" olduğu öğreniliyor. Yani Meredit'in hamile kalması imkansız  . Tabi başka biriyle birlikte olmadıysa ki kendisi beraketini kimseye vermediği için böyle bir durumda kalmıyor ortada. Meredith iyice köşeye sıkışıyor . Bunu öğrenen Nick , duruma hemen el atıyor ve Meredith ile halasını Oak Run'dan uzaklaştırıyor. Nick , Meredith'ten kurtulmak için onun evlenmesini istiyor ve onu bir düşeşin yanına yerleştiriyor . Düşeş'in yaptığı davetler sonucu Meredith kendine bir eş buluyor . Tam evleneceği sırada Nick engel oluyor. Çünkü başından beri Merediht'e aşık fakat bunu inkar edip duruyordu . Üvey abisinin karısı olduğu için onu kendinden uzak tutmaya çalışıyordu. Fakat ne kadar uzak durmaya çalışırsa çalışsın Meredith'in güzelliğine ve cazibesine karşı koyamıyor ve onu kimseyi istemediği gibi dinmek bilmeyen bir arzuyla istiyor . Meredith'i kaçırıp ucra bir yerde evleniyorlar . Başta Meredith zorluk çıkarsa da o da Nick'i seviyor . Fakat Nick inkar ediyor."Seni asla sevmemi bekleme" diyor kıza , düşünün artık. Ee , kızda haliyle kırılıyor ve ne yapacağını bilemiyor derken Nick Meredith'i Oak Run'a bırakıp kendisi Londra'ya dönüyor. Fakat Meredith'in başka bir adamla görüştüğünü öğrenen Nick deliye dönüyor ve geri dönüp sinirini bir güzel çıkarıyor diyebiliriz. :) Ve sonunda Nick onu gerçekten sevdiğini anlıyor ve itiraf ediyor. Meredith ve Nicholas çiftimiz sonunda muradlarına eriyorlar . Ve küçük bir spoi ; Meredith hamile . :) Tabi ki çocuk Nick'ten :)
*
Uzun zamandır tarihi aşk okumamıştım bu kitap ilaç gibi geldi. Ve bu yazara bayıldım . Favori yazarlarım içerisine girdi . Zaten hayatım boyunca toplasan 4 - 5 tane tarihi aşk okumuşumdur ama bu yazar sayesinde tarihi aşk'a dönüş yapyor ve tarihi aşk romanları okumaya devam ediyorum .
*
Eğer tarihi aşk seviyorsanız ve Nicholas ile Meredith'in hikayesini merak ediyorsanız bu kitabı okuyun derim . Bu kitap tarihi aşk severler için biçilmiş bir kaftan . :)
Alıntı ;
N:"Eğer evlenmeden önce başka bir adamla böyle şeyler paylaşırsan önce onu vururum , sonra da seni ... ellerimle boğarım ."
Nick , çok tatlısın. Hem kızı evlendirmeye zorluyorsun hemde bir erkekle olacağını düşününce sinirleniyorsun . Nick'in sahiplenici tavrını çok sevdim .
*
Bu kitabı daha önce okuyanlarınız var mı ? Nick&Meredith çiftini beğendiniz mi ?


Pinterest shareGoogle Plus share

Draki#1 - Ejder Ateşi / YORUM







EJDER ATEŞİ
Draki Serisi#1
ÖZGÜN ADI : FIRELIGHT
YAZAR : SOPHİE JORDAN
İngilizceden Çeviren : Zeynep Heyzen Ateş
PEGASUS YAYINLARI
320 SAYFA

*
Karakterlerimiz ; Jacinda , Tamra ,Will , Cassian , Xander , Angus vb.


Serinin ikinci kitabı daha ülkemizde çıkmadı ama ben meraktan çatlamak üzereyim. İlk kitap olmadık bir yerde bitti ve öylece kala kaldım yani. Jacinda ve Will ikilisine bayıldım. Çok tatlılar . Kitabın sonu tam bir şaşırtmaca ile bitti. Meğersem bizim sevgili Will'ciğimiz Drakileri avlayan avcı değil , drakinin ta kendisiymiş . "Avcı , avına aşık oldu" durumu tepetaklak oldu . Bunu kitabın sonunda öğrendik yani. Yazar biz okurları şaşırtmayı seviyor. Sevdim bu yazarı . Ve favorilerimden olan bir seri ile de karşımıza çıktı . Kitabın başı bana biraz Alacakaranlık'ı anımsatsa da sonu çok güzeldi. Gidişatı çok beğendim . Serinin ikinci kitabını okumayı çok istiyorum .
Kısaca kitaptan bahsedecek olursak ; Jacinda ve Cassian birer drakidir . Jacinda ağzından alev püskürten küçük ejderhamızdır . Ateş püskürten ejderhaların soyu tükendiği için yıllar sonra Jacinda'nın gelmesi ile işler değişir . Cassian ' da , Jacinda'nın peşindedir . Soyunu devam ettirmek ve küçük ateş püskürten ejderhaların soyunun çoğalması için onunla üremek' i istemektedir . Kitapta aynen böyle diyor yazarımız . - Üremek ne ya , anladık yani - . Neyse.. Jacinda'nın annesi bunu öğrenince Jacinda'yı ve kardeşini alıp başka bir şehre taşınırlar , yani onlardan kaçarlar. Ama çok geçmeden Cassian , Jacinda'nın peşine düşer ve onu bulur . Aralarında bir anlaşma yaparlar . Fakat Jacinda'nın hayatına Will'in girmesi ile işler çığırından çıkar ve Cassian hiç beklenmeyen bir anda Will'e saldırır . Bunu gören Jacinda , Will'i korumak için bütün avcılar(Xander , Angus vb.)'ın önünde insan suretinden çıkar ve ejderha bedenine geçer . - Drakilerin bir özelliği de insan suretine bürünmektir. Avcılardan korunmak için iyi bir yöntemdir. Ve her draki farklı özelliklere sahiptir . - Will'i kurtarmak için ejderhaya dönüşen Jacinda , Will'in de Draki olduğunu öğrenir ve hayal kırıklığına uğrar . Avcıların içinde ejderhaya dönüşen Jacinda'nın başı büyük beladadır ve avcılardan kaçmak zorundadır . Will'in ısrarlarına rağmen Jacinda , Cassian ile gider . Çünkü ailesini tehlikeye atmak istememektedir. Ama sürüye geri döndüğü zaman başının büyük bir belada olduğunun bilincindedir . Hem en büyük sırları -ejderhaların insan suretine bürünmesi-nı ortaya çıkarmıştır ve sürüden kaçmıştır . Bu yüzden ödeyeceği bedel çok büyüktür . Ve kitap bu noktada biter ve biz okuyucular ikinci serinin çıkmasını dört gözle bekleriz .
Drakilerin heyecanlı maceralarını merak ediyorsanız bu seriyi okumaya başlayın derim. Drakileri çok seveceksiniz . Ben sevdim .

Serinin İkinci Kitapları ;
   Draki Serisi#1 FireLight
Draki Serisi#2 Hidden
Draki Serisi#3 Vanish
 

Pinterest shareGoogle Plus share

Kördüğüm / YORUM


KÖRDÜĞÜM
ORİJİNAL ADI : INTERTWINED
YAZARI : GENA SHOWALTER
ÇEVİREN : GÜLAY YÜCEL
PEGASUS YAYINLARI
415 SAYFA

*
"Kördüğüm"... Okurken heyecanımın dinmediği , her sayfasını merakla çevirdiğim bir kitap oldu benim için ve etkilendim ... Bazen gülüp  , bazen kızdığım , bazen de bir sonraki sayfada ne olacak heyecanıyla sayfalarını hızla çevirdiğim bir kitap oldu benim için . Bütün bu duyguları bana yaşatabilmiş bir kitap. Detaylı yorumuma geçmeden önce size kitaptaki karakterlerden bahsetmek istiyorum ;
Aden Stone : Beyninde yaşayan 4 ruh var ve bu 4 ruhun özelliklerine sahip .
Mary Ann : Bütün -Aden , Victoria , Riley- 'nin koruyucusu durumunda. Nörtleştirici bir etkisi var. Onları tehlikelerden koruyabiliyor.  Yani başınızın belaya girmesini istemiyorsanız Mary Ann ile yapışık ikiz olarak takılmalısınız .
Victoria : Vampir ve aynı zamanda Prenses. Aden'a karşı koyamıyor.
Riley : Diğer adıyla KurtAdam'ımız. İnsan suretine bürünebiliyor ama genelde kurt adam kılığında dolaşmayı seven adamımız . Mary Ann'e fena halde yanık .
*
4 RUH ;
Eve : Ruhlardan dişi olanı . Zamanda yolculuk yapabilme yeteneğine sahip.
Caleb : Ruhların en asabisi diyebilirim . İnsanları kontrol edebilme yeteneğine sahip.
Julian : Ölüleri diriltebilme yeteneğine sahip.
Elijah : Geleceği görüyor . Aden'ın ne şekilde öleceğini gördü .
*
Yan Karakterler ;
Tucker : Yarı insan , yarı vampir . İllüzyon etkisi oluşturabiliyor . Hiç olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterebiliyor . Mary Ann ' in erkek arkadaşıydı , ki Penny ile birlikte olana kadar .
Penny : Mary Ann'in en yakın arkadaşı . Ta ki Tucker ile birlikte olana kadar .

*
Kısaca kitaptan bahsedecek olursak ; Aden küçüklüğünden beri beynindeki 4 ruh ile yaşamaktadır . Ve bu 4 ruhu nasıl beyninden söküp atacağını bilememektedir. Bu 4 ruhun yeteneklerini hissedebilmektedir . Derdini doktorlara , psikologlara anlatmıştır ama kimse ona inanmamıştır . Ve sonra kendisini akıl hastanelerinden birinde bulur ve hayatı hep ilaçlarla testlerle geçer. Sonra bir gün okula kayıt olmaya karar verir ve hayatı birden 360 derece değişir . Sanrılarında gördüğü kızı Mary Ann zanneder fakat sonra bunun yanlış olduğunu anlar. Daha sonra karşısına Victoria çıkar ve bu sanrılarında gördüğü kızdır. Ona aşık olur ve onun için yapamayacağı şey yoktur. Kızın vampir olduğunu bilmesine rağmen aşkına engel olamaz. Hatta kızın kan kölesi bile olmaya razıdır . Mary Ann her şeyden habersiz esas kızımızdır . Aden'ın hayatına girmesiyle  15 yıllık planı değişir . (15 Yıllık Plan : İyi bir meslek sahibi olmak falan filan .) Neyse .. Mary Ann 'in , Aden üzerinde nötrleştirici bir etkisi vardır . Yani bir nevi kalkan görevi görmektedir . Sonra yolları Riley ve Victoria ile kesişir ve bundan sonra 4'lü olarak takılmaya devam ederler. Ve birlikte oldukları süre boyunca yeni sırlar keşfederler. Mary Ann'in yıllardır annesi bildiği kadın aslında teyzesidir ve biyolojik annesi de zamanda yolculuk yapabilen bir insandır . Ki tam bir insan diyebilir miyiz , orası tam bir muamma. Aynı Aden gibi özelliklere sahiptir . Mary Ann doğduğu zaman doğum sırasında ölmüştür . Onun yerine Mary Ann'e  teyzesi bakmıştır. Ve gerçekleri Mary Ann , Aden'in hayatına girmesi ile yani 16 yaşına gelince öğrenir. Mary Ann'in babası psikologdur ve aynı zamanda Aden'ın da doktorudur . Ki ona inanmadığı için - daha doğrusu karısı da aynı durumda olduğu için- bundan korkar , şaşırır ve tedaviden vazgeçip , görevden ayrılır . Aden ise başka bir doktorun ellerine teslim edilir . Aden ile Mary Ann çok iyi iki dost olmuşlardır. Ve babası bunu öğrenince Mary Ann ' e Aden'dan uzak durmasını söyler fakat Aden bu işin peşini bırakmaz ve hayatı ile ilgili gerçekleri öğrenir . Bu arada Penny , Tucker'dan hamile kaldığı için doğacak olan bebeğin yarı insan yarı vampir olma olasılığı da yüksektir . Aden , Riley , Victoria ve Mary Ann'i çok büyük tehlikeler beklemektedir . Periler , cadılar ve daha bir çok insan üstü yeteneklere sahip varlıklar onlar için tehdit oluşturmaktadır ve tek korunma yolları Mary Ann'dir . Kitapta çok karakter olunca hepsinin ayrı hayat hikayesi ve ayrı sırları ortaya çıkmaktadır  . Ve olaylar silsilesi gittikçe farklı bir boyuta ulaşmaktadır . Kitabı okurken Mary Ann ile Aden yollarının nasıl kesiştiğini , ortak noktalarına ve hayatları ile ilgili çok ilginç sırları da öğrenmiş olacaksınız . Ve 4 ruh'la ilgili de sırlar yer alıyor . Tabi bunu okuyup görmeniz lazım. Daha fazla spoi vermeyeceğim . Kitap 415 sayfa olmasına rağmen kendini okuttu . İçinde her türlü olağanüstü varlığı bulabileceğiniz ve sırlarla dolu hayatların karışımı bir kitap . Şiddetle tavsiye ediyorum .
Küçük bir itiraf ; sayfa 375 de gözlerim doldu . O sahne çok duygusaldı.
"Bunu yapma . Lütfen , bunu yapma .Gitme . Sana ihtiyacım var . Seni tekrar kaybedemem."
"Seni çok seviyorum .Yaptığım en iyi şey ve tek yaşama nedenimsin. Sana hep değer vereceğim . Bunu sakın unutma."
*
Bu kitaba ve yazara bayıldım .  Üslubuna bayıldım. Ayrıca kitabın çevirisi de çok güzeldi ve okurken beni içine çekti . Kesinlikle tavsiye edebileceğim , okurken heyecanla diğer sayfaları çevirmeyi bekleyeceğiniz bir kitap . Bu kitabı alın okuyun ve Aden Stone ile Mary Ann'in  dünyasına merhaba deyin .



Pinterest shareGoogle Plus share

Koruyucu#1 - KORUYUCU / YORUM


 
KORUYU
ORİJİNAL ADI : Unearthly
YAZARI : CYNTHIA HAND
ÇEVİREN : Berna Kılınçer
DEX YAYINLARI
322 SAYFA
*
Koruyucu Serisi;
Koruyucu#1 Koruyucu
Koruyucu#2 Kutsanmış
Koruyucu#3 Sınırsız

*
Karakterler ; Clara Gardner ,Tucker Avery , Wendy Avery , Angela , Christian Prescott , Jeffrey Gardner , Margaret Gardner vb...
*
Aşk mı önce gelir , görev mi ?

*
Melek Takımından ;
Clara , Angela , Jeffrey , Christian , Margaret vb.
İnsan Takımından ;
Wendy , Tucker vb.

Serinin ilk kitabından karşımıza çıkan karakterler yukarda belirttiğim gibi. Başlıca melek kanı taşıyanlar Clara ve ailesi diyebiliriz. Angela'nın yar insan yarı melek olduğunu daha sonra anlıyoruz .
Clara ; yarı insan yarı melek olan olağanüstü bir varlıktır. Annesi melek babası ise insandır . Onların karışımından Clara ve kardeşi Jeffrey olmuştur . :)
Angela ; Annesinn bir kara kanat tarafından tecavüze uğraması sonucu dünyaya gelmiştir. Annesi melek olduğunu bilmemektedir . Serinin ilerleyen kitaplarından öğrenecek mi , onu okuyup göreceğiz .
Christian ; bu karakter ise tam bir sürpriz oldu benim için . O da Gardner ailesi gibi . Yani yarı melek yarı insan formunda .
Christian'ın melek olduğunu kitabın sonunda öğreniyoruz. Başlarda Chris'i normal insan olarak düşünüyoruz , halbuki değilmiş. Öğrendiğimde bende baya bir şaşırdım. Aslında ben Tucker'dan kıllanmıştım biraz . Onun melek olduğunu , hatta kara kanat olduğunu düşünmüştüm. Kitabı okuduğunuzda neden böyle düşündüğümü anlayacaksınız.
Kitaptan bahsedecek olursak ; Clara yarı melek yarı insan formunda olan koruyucu bir melektir . Görevi Christian'ı korumaktır ve onu korumak adına yaşadığı şehri , okulunu , arkadaşlarını geride bırakmıştır. Ailesi ile birlikte Christian'ın peşine düşmüşlerdir . Clara görevinin ne olduğunu , görevi tamamlandıktan sonra ne olacağını bilememektedir . Görevinin sonuçlarını öğrenene kadar Chris'in peşindedir ve onu takip etmektedir.
Küçük bir spoi ; Chris kurtuluyor . -Ama nasıl kurtulduğu son sayfalarda mevcut . - :) Yani okumanız lazım .
Bu arada kara kanat denen olağanüstü varlığımızda ortaya çıkıyor . O sayfalar nasıl su gibi aktı anlamadım doğrusu. Clara'nın yakalanması vs . aksiyon dolu sayfalardı .
Kitap genel olarak Clara ve onun görevi üzerine kurulmuş fantastik bir kitap. Okurken şaşıracağınız bir seri . Bu seriye devam etmeyi düşünüyorum . Melekler üzerine yazılmış kitaplara zaafım olduğu için devam edeceğim. Eğer sizde meleklerin dünyasını merak ediyorsanız bu seriyi okuyun derim.
Favori KarakteRlerim ; Clara , Tucker , Christian ...
Bu arada Angela'dan şüphe duymaya başladım ben. Şimdilik Clara'nın arkadaşı gibi duruyor ama her an her şey olabilir. Sonuçta meleklere güven olmaz , değil mi ? :)
Tucker karakterine başta uyuz olmuştum ama ilerleyen sayfalarda hayran kaldım. Bu kadar gizemli olması ve Clara'ya olan ilgisi gözlerimi yaşarttı . :)

 

Pinterest shareGoogle Plus share
BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI